Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Στα 2.600 τα θύματα του Έμπολα – 151 νεκροί γιατροί και νοσηλευτές!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

49

Στα 2.600 τα θύματα του Έμπολα – 151 νεκροί γιατροί και νοσηλευτές!!!

 

Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έως και την περασμένη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου εξαιτίας του ιού Έμπολα, που εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο θανατηφόρος ιός είχε προσβάλλει έως τις 14 Σεπτεμβρίου συνολικά 5.335 ανθρώπους, με τους 2.622 από αυτούς να χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές, που μολύνθηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τους αρρώστους.

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2013 που πρωτοεκδηλώθηκε η επιδημία, 318 εργαζόμενοι στην Υγεία αρρώστησαν εξαιτίας του Έμπολα, με σχεδόν τους μισούς να χάνουν τελικά τη ζωή τους (έχουν πεθάνει 151 από αυτούς).

Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουϊνέα εξακολουθούν να είναι οι τρεις χώρες που μαστίζονται χειρότερα απ’ όλες από την παρούσα επιδημία.

Στη Σιέρα Λεόνε και στη Λιβερία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα, ενώ στη Γουϊνέα ο ρυθμός αύξησης μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί.

Η ολοένα ταχύτερη εξάπλωση του Έμπολα στις δύο πρώτες χώρες οφείλεται πρωτίστως στα νέα του κρούσματα στις πρωτεύουσές τους: την Μονρόβια στη Λιβερία και το Φρίταουν στην Σιέρα Λεόνε.

Συνολικά, 942 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει στη Γουϊνέα, εκ των οποίων οι 601 κατέληξαν. Στη Λιβερία ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710 (οι 1.459 από τους ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους) και στη Σιέρα Λεόνε μολύνθηκαν 1.673 άνθρωποι, με τους 562 να χάνουν τη ζωή τους.

21 ημέρες παρακολούθηση

Στη Νιγηρία, όπου έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα (πέντε από τους ασθενείς έχουν πεθάνει), 4 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό παρακολούθηση στην πρωτεύουσα Λάγος και 359 στην πόλη Πορτ Χαρκούρτ.

Όλα τα κρούσματα και τα θύματα στη χώρα αυτή σχετίζονται με τον ταξιδιώτη των διεθνών πτήσεων που έφτασε στο Λάγος στις 20 Ιουλίου και κατέληξε από τον Έμπολα στις 25 Ιουλίου.

Ένας από τους γιατρούς που τον είχαν περιθάλψει μετέβη στο Πορτ Χαρκούρτ δίχως να ξέρει ότι είναι μολυσμένος και τελικά ο ιός εξαπλώθηκε και εκεί.

Στη Σενεγάλη, όπου έχει καταγραφεί ένα κρούσμα σε ταξιδιώτη, ο οποίος μετέβη οδικώς από τη Γουϊνέα στο Ντακάρ στις 20 Αυγούστου, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό παρακολούθηση 74 άνθρωποι.

Οι Αρχές παρακολουθούν επί 21 ημέρες όποιον έρχεται σε επαφή με ασθενή ή δυνητικό φορέα του ιού Έμπολα, διότι τόση είναι η περίοδος επωάσεώς του, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την στιγμή της έκθεσης στον ιό έως την στιγμή εκδήλωσης συμπτωμάτων εξαιτίας του.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika