Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σπανάκι: Θρεπτικά στοιχεία και οφέλη για την υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η κατανάλωση σπανακιού έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως προκύπτει από τις μελέτες δειγμάτων του πράσινου φυλλώδους λαχανικού τις οποίες εκπόνησε ομάδα αμερικανών ειδικών, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεΐνη.

Πρόκειται για αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες αποτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αγγείων.

Παρά το γεγονός ότι η ποσότητα των εν λόγω ουσιών είναι μικρότερη από 0,5% της αναλογικής συνολικής μάζας του σπανακιού, η συνδυασμένη ποσότητα τους είναι αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη των περισσότερων φρούτων και λαχανικών.

Σπανάκι: Θρεπτικά στοιχεία και οφέλη για την υγεία

Επιπλέον, η βήτα-καροτίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και συμβάλλει στην καλή υγεία της όρασης, του δέρματος και των μαλλιών, ενώ η λουτεΐνη, που βασικά αποτελεί μια χρωστική ουσία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού, προστατεύει παράλληλα από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ιδιότυπη οφθαλμική πάθηση.

Τέλος, το σπανάκι είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες.

Τα παραπάνω στοιχεία αξιοποιήθηκαν από το Νational Institute of Standards and Technology, ώστε το γνωστό λαχανικό να ενταχθεί και επίσημα στις ομάδες των θρεπτικών τροφίμων που βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika