Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Η σοβαρότητα του Αυτισμού μπορεί να εξαρτάται από Γονίδια και από τον Υπέρηχο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sovarotita-toy-aftismoy-mporei-na-exartatai-apo-gonidia-kai-apo-ton-yperixo

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η σοβαρότητα του αυτισμού στα παιδιά μπορεί να εξαρτάται από την έκθεση σε διαγνωστικό υπερηχογράφημα.

Για τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό και άλλες γενετικές διαταραχές, η έκθεση στον διαγνωστικό υπέρηχο κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να συσχετίζεται με αυξημένη σοβαρότητα του αυτισμού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η μελέτη δεν προσπάθησε να ερευνήσει τις αιτίες του αυτισμού, αλλά τα ποικίλα συμπτώματα που εμφανίζονται στα παιδιά με αυτισμό. Προς το παρόν, προτείνεται ότι το διαγνωστικό υπερηχογράφημα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Επιπλέον, δεδομένα για την χρήση του υπερηχογραφήματος στα άλλα δύο τρίμηνα της εγκυμοσύνης δεν έδειξαν κάποιον συσχετισμό. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από 2.644 οικογένειες ανά τις Η.Π.Α., και μέσα από αυτά οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν καλύτερα για ποιον λόγο οι περιπτώσεις αυτισμού μπορούν να είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη.

Πιστεύεται πως οι παράγοντες που επηρεάζουν τον αυτισμό είναι τρεις: η γενετική ευαισθησία στην διαταραχή, οι εξωτερικοί παράγοντες, και κατά πόσο αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες – όπως το υπερηχογράφημα – θα επηρεάσουν το έμβρυο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι ερευνητές προσπαθούν να τονίσουν πως κάθε φορά που συμβαίνει κάποια παρόμοια ιατρική διαδικασία, υπάρχουν οφέλη, αλλά και κίνδυνοι που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Σε μια παλαιότερη μελέτη, είχε φανεί ότι έκθεση σε υπέρηχο σε ποντίκια, ενώ βρίσκονταν μέσα στην μήτρα, οδηγούσε σε συμπτώματα αυτισμού. Οι ερευνητές σκοπεύουν να επεκτείνουν την μελέτη τους, πιθανώς για να ανακαλύψουν κατά πόσο το υπερηχογράφημα θα μπορούσε να έχει σχέση με την ίδια την ύπαρξη του αυτισμού.

Γράφει: Διάκος Θοδωρής Πηγές: Autism Research / Απο www.iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Penni Syggrou

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika