Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η σοκολάτα μας κάνει πιο… έξυπνους;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Η σοκολάτα μας κάνει πιο… έξυπνους;

 Η σοκολάτα μας κάνει πιο… έξυπνους;

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Appetite, ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από τη Maine-Syracuse Longitudinal μελέτη, στην οποία περίπου χίλιοι άνθρωποι από 23 ως 98 μετρήθηκαν για καρδιαγγειακούς κινδύνους, διατροφή και γνωστική λειτουργία. Από αυτές τις πληροφορίες και μια δεύτερη, πιο συγκεκριμένη ανάλυση, ανακάλυψαν ότι όσοι τρώνε σοκολάτα σε τακτική βάση, παρουσιάζουν καλύτερη γνωστική λειτουργία, καλύτερη μνήμη, οργάνωση του χώρου και ικανότητες λογικής σκέψης.

Οι θετικές αυτές επιδράσεις συμβαίνουν χάρη στα φλαβονοειδή στο κακάο, τα οποία συναντάμε σε υψηλά επίπεδα στη μαύρη σοκολάτα με περίπου 30-70% κακάο, αλλά όχι και τόσο στη σοκολάτα γάλακτος (7-15% κακάο). Αν η μαύρη σοκολάτα δεν σας δελεάζει, μπορείτε να λάβετε φλαβονοειδή και από τα σταφύλια, τα μήλα και το κόκκινο κρασί.

Η σοκολάτα μας κάνει πιο… έξυπνους;

Ακόμη, οι ερευνητές ανέφεραν ότι πρόσφατες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση φλαβονοειδών κακάου θα μπορούσε να προστατέψει από τη γνωστική φθορά που έρχεται με την ηλικία.

Δυστυχώς, όμως, η έρευνα επικεντρώθηκε στο πόσες φορές οι συμμετέχοντες κατανάλωναν σοκολάτα κι όχι σε τι ποσότητα. Γι’ αυτό μείνετε στο 1 κομματάκι μαύρης σοκολάτας την ημέρα, μέχρι να έχουμε νεότερα.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou