Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σκουρλέτης: Οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες – Το 2016 η επαναφορά στον κατώτατο μισθό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

efbd414c151ec08d9808f99af61f24b0_L

Σκουρλέτης: Οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες – Το 2016 η επαναφορά στον κατώτατο μισθό

Διαβεβαιώσεις ότι η καταβολή των συντάξεων είναι διασφαλισμένη παρείχε και πάλι ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

Για το θέμα του κατώτατου μισθού επανέλαβε ότι θα επανέλθει σταδιακά στα 752 ευρώ αφού προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. Είπε ακόμη ότι στο σχετικό νομοσχέδιο θα υπάρχει και καταληκτική ημερομηνία ώστε η επαναφορά να γίνει μέχρι το 2016.

“Εκείνο το οποίο είναι στις προθέσεις μας είναι να επισημαίνεται στο νομοσχέδιο η δέσμευση ότι ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα που θα διαμορφώσουμε να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του κατώτατου μισθού”, ανέφερε.

Σύμφωνα ακόμη με τον υπουργό, εντός του Μαρτίου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο επαναφοράς των εργασιακών σχέσεων στα προ του Μνημονίου επίπεδα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τη λογική της κρατικής παρέμβασης στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ επισήμανε θα επανέλθει ο ρόλος του ΟΜΕΔ, η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και το πλαίσιο των αποζημιώσεων και των απολύσεων.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αντίστροφη μέτρηση για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Όλες οι ημερομηνίες

newsitamea

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika