Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σκόρδο κατά του πόνου των αρθρώσεων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsitamea

Σκόρδο κατά του πόνου των αρθρώσεων

Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν πόνο στις αρθρώσεις. Όποια και αν είναι η αιτία, ο πόνος μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστος. Για το σκοπό αυτό, προσφέρουμε μερικές σπιτικές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνετε ή να εξαλείψετε τον πόνο σας.

Μία από αυτές τις φυσικές θεραπείες είναι το σκόρδο. Είναι γνωστό ότι το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό. Σε συνδυασμό με το λάδι, το οποίο περιέχει το πολύτιμο λινολενικό οξύ, είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τον πόνο στις αρθρώσεις.

1. Λιώστε 75 γραμμάρια σκόρδο. Προσθέστε 75 γρ λάδι και την ίδια ποσότητα σε αλκοόλ. Ανακατέψτε τα υλικά και τα αφήστε τα να κάτσουνε για 24 ώρες. Στη συνέχεια σουρώστε το και χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα για να κάνετε μασάζ στις αρθρώσεις σας με κυκλικές κινήσεις.

2. Ζυμώνουμε τη ζύμη του ψωμιού με προζύμη και το αφήνουμε να φουσκώσει ή αγοράστε κάποια ζύμη από το σούπερ μάρκετ. Προσθέστε μισή σκελίδα λιωμένο σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι. Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά και το βάζουμε σε μια υφασμάτινη τσάντα. Πριν πάτε για ύπνο, πάρτε την τσάντα, ζεστάνετέ το λίγο και χρησιμοποιήστε ένα πανί για να το τυλίξετε στο σημείο που πονάτε. Αφήστε το εκεί όλη νύχτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ακόμα φορές.

3. Το δεντρολίβανο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλύνετε τον πόνο. Τα αιθέρια έλαια στα φύλλα του διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Η εξωτερική του χρήση μειώνει τον πόνο από στραμπούληγμα, τον πόνο στις αρθρώσεις και βοηθά με τους ρευματισμούς.

Βράζουμε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 λίτρο νερό. Αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίξετε το και προσθέστε το υγρό στο ζεστό λουτρό σας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea