Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σκληρά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό και ΦΠΑ ζητούν οι θεσμοί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

e759fbf985b25d4cd4dbf9c9d8d169fe_L

Σκληρά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό και ΦΠΑ ζητούν οι θεσμοί

Μείωση στις επικουρικές συντάξεις και μη επαναφορά του κατωτατου μισθού ζητούν οι θεσμοί

Αύξηση ΦΠΑ, ομαδικές απολύσεις, μείωση στις επικουρικές συντάξεις ακόμη και 90% και όχι επαναφορά τους κατώτου μισθού ζητούν οι θεσμοί απο την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει συμφωνία και ανοίξει η κάνουλα της ρευστότητας

Συγκεκριμένα για το ΦΠΑ, οι δανειστές ζητάνε την κατάργηση εξαιρέσεων, ειδικά στα νησιά. Η κυβέρνηση αντιπροτείνει την on line σύνδεση των ταμειακών με το taxis, κληρώσεις αποδείξεων και συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Εάν συζήτηση οδηγηθεί σε αδιέξοδο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδειχθεί ευελιξία.

Στο Ασφαλιστικό, οι δανειστές ζήτησαν αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση 90% στις επικουρικές. Η κυβέρνηση απορρίπτει εκ προοιμίου αυτές τις εισηγήσεις και αντιπροτείνει αντικίνητρα για τις πρόωρες συντάξεις και διοικητική ενοποίηση Ταμείων.

Σε ό,τι αφορά στο Εργασιακό, η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε συζήτηση για ομαδικές απολύσεις και σχεδιάζει τη σταδιακή επαναφορά του κατώτερου μισθού και την ενεργοποίηση των κλαδικών συμβάσεων.

Στο θέμα του μειωμένου ΦΠΑ επανέρχεται η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στα αποκαλούμενα “πλούσια” νησιά, η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής σημειώνει ότι το πλαίσιο είχε στόχο να προστατεύσει τα νησιά της άγονης γραμμής.”Οι λόγοι αυτοί έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, βέβαια, για νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, που το τουριστικό προϊόν τους τιμολογείται πενταπλάσια πχ από την Κρήτη. Ωστόσο μια τέτοια ευθυγράμμιση είναι μάλλον δύσκολο να πραγματοποιηθεί καθώς τα νησιά του Αιγαίου έχουν μπει όλα μαζί στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ” υποστηρίζει η κ. Βαλαβάνη.

Λεπτομέρειες για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως είπε, κορυφή του παγόβουνου είναι τα εργασιακά, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση λέει όχι στις ομαδικές απολύσεις.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika