Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Σκεφτείτε το καλά, πριν στείλετε ερωτικό SMS

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι περισσότεροι άνθρωποι που στέλνουν ερωτικά SMS και φωτογραφίες στους/στις συντρόφους τους νομίζουν ότι παραμένουν ιδιωτικά, αλλά ο ένας στους τέσσερις λήπτες τους τα μοιράζετε με άλλους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα ρώτησαν σχετικώς 5.805 ανύπανδρους εθελοντές ηλικίας άνω των 21 ετών. Το 21% δήλωσαν ότι είχαν στείλει ερωτικού περιεχομένου μηνύματα από το κινητό τους και το 28% ότι είχαν λάβει τέτοιου είδους μηνύματα, ενώ το 16% είπαν ότι είχαν στείλει σεξουαλικές φωτογραφίες και το 23% ότι είχαν λάβει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνήθειες αυτές ήταν συχνότερες στους νεότερους εθελοντές, με τους άνδρες να έχουν 1,5 φορά περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις. Απ’ όσους είχαν στείλει ερωτικού περιεχομένου φωτογραφίες, το 66% των ανδρών και το 78% των γυναικών το έκαναν στο πλαίσιο του φλερτ με έναν επίδοξο ερωτικό σύντροφο.

Μολονότι όμως το 73,2% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν θα τους άρεσε να μοιραστεί ο/η σύντροφος της φωτογραφίες και τα μηνύματά τους με άλλα πρόσωπα, το 23% δήλωσαν ότι τα είχαν προωθήσει σε φίλους – και όχι σε έναν ή δύο, αλλά σε περισσότερους από 3 κατά μέσον όρο.

Αυτού του είδους η κοινοποίηση ήταν πιο ενοχλητική για τις γυναίκες απ’ ό,τι για τους άνδρες, οι οποίοι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να προωθήσουν τα SMS και τα MMS που λάμβαναν.

«Πολλοί ανησυχούν για τις ενδεχόμενες συνέπειες του sexting αλλά δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες που να εξετάζουν κατά πόσον είναι αιτιολογημένες αυτές οι ανησυχίες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζάστιν Γκαρσία, επίκουρος καθηγητής Μελετών Φύλου στο Ινστιτούτο Σεξουαλικών Ερευνών Kinseyτης Ιντιάνα.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ο αληθινός κίνδυνος του sexting είναι η μη συναινετική κοινοποίηση των ερωτικού περιεχομένου SMSκαι MMS, γεγονός που εγείρει το ερώτημα αν αυτό είναι απλώς άκομψο ή αν αποτελεί στην πραγματικότητα ποινικό αδίκημα».

Επειδή, όμως, όταν θα το μάθει κανείς μπορεί να είναι αργά, προτιμότερο είναι να το σκέφτεται καλά πριν στείλει ερωτικά μηνύματα κειμένου και φωτογραφίες, κατέληξε.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Sexual Health».

Πηγή :tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika