Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Πώς θα ελαττώσετε τα συμπτώματα της νόσου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Πώς θα ελαττώσετε τα συμπτώματα της νόσου

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού είναι «υπερδραστήριο», δηλαδή παράγει αυτο-αντισώματα τα οποία αναγνωρίζουν ως ξένα στοιχεία του ίδιου του εαυτού.

Ως αποτέλεσμα, το «υπερδραστήριο» ανοσοποιητικό σύστημα σε συνδυασμό με τα αυτοαντισώματα και άλλες ουσίες που παράγει, «επιτίθεται» σε διάφορα όργανα του σώματος (δέρμα, αρθρώσεις, μύες, νεφρά κλπ) και προκαλεί φλεγμονή.

Οι πάσχοντες από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο ταλαιπωρούνται από πόνους στους μύες, αίσθημα κούρασης, δυσκαμψία, πόνο ή πρήξιμο στις αρθρώσεις των χεριών και ποδιών, και δερματικά εξανθήματα (κυρίως ευαισθησία του δέρματος του προσώπου κατά την έκθεση στον ήλιο).

Εμφανίζουν επίσης «δέκατα», αυξημένη τριχόπτωση και άφθες στο στόμα.

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: Πώς θα ελαττώσετε τα συμπτώματα της νόσου

Οι πάσχοντες από συστηματικό ερυθηματώδη λύκο ενδέχεται να ελαττώσουν τα συμπτώματα της νόσου αν εντάξουν στο διαιτολόγιό τους την κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε λιπαρά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ulster, μελέτησαν την επίδραση ψαριών, όπως ο τόνος και ο σολομός στον οργανισμό 52 πασχόντων από λύκο, για μια χρονική περίοδο μεγαλύτερη των έξι μηνών.

Το σύνολο των ασθενών σημείωσαν βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους καθώς και ελάττωση των φλεγμονών και της σωματικής κόπωσης, που αποτελούν και τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου.

Επιπλέον, μια μεγάλη ομάδα ασθενών όχι μόνο είδαν βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή αλλά έγιναν μέλη στα τοπικά γυμναστήρια και δήλωσαν ότι αισθάνονταν μεγάλη ευεξία.

Η έρευνα επιβεβαιώνει την άποψη ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να αποτρέψουν την εκδήλωση φλεγμονής και να επηρεάσουν θετικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika