Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο :Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

476B47

Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο :Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (www.efecrete.gr) προκηρύσσει

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

με θέμα “Συμφιλίωση”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Α) Ασπρόμαυρη ψηφιακή φωτογραφία (A) με θέμα: ελεύθερο

Β) Έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία (B) με θέμα: ελεύθερο

Εμπνεόμαστε από την δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν αλλά και την δύναμη που αντλούν από την ίδια την δυσκολία της διαχείρισης της νόσου, που δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα όπως θυμό, λύπη, αγανάκτηση αλλά και διάθεση για αλλαγή στάσης ζωής και ελπίδα για το μέλλον.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης αθλοθετεί 6 βραβεία σε κάθε κατηγορία: Χρυσό, Αργυρό, Χάλκινο Μετάλλιο και 1ο, 2ο, 3ο έπαινο.

Θα πραγματοποιηθεί έκθεση στα εγκαίνια της οποίας θα γίνει η απονομή.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής: 30 Απριλίου 2015

Για του όρους συμμετοχής, τον τρόπο υποβολής συμμετοχής, το σχετικό δελτίο συμμετοχής και όλες τις σχετικές πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης www.srcrete.gr.

 

 

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος – Μια «πολύπλευρη» νόσος

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος. Η νόσος μπορεί να προσβάλλει πολλά όργανα ή συστήματα του οργανισμού, το δέρμα, τις αρθρώσεις, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο. Γι’ αυτόν το λόγο χαρακτηρίζεται συστηματική.

Ο λύκος μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής επιτρέποντας στους ασθενείς να ζουν φυσιολογικά. Ο λύκος εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άνδρες, με πόνο στις αρθρώσεις, πυρετό, δερματικά εξανθήματα, και όλα αυτά συνοδεύονται με εύκολη κόπωση. Τα εξανθήματα εμφανίζονται στο πρόσωπο και αλλού έπειτα από έκθεση στον ήλιο. Οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν διογκωμένες αρθρώσεις, μυϊκό πόνο, οιδήματα στα κάτω άκρα ή γύρω από τους οφθαλμούς, ωχρά ή κυανά δάκτυλα χεριών έπειτα από έκθεση στο ψύχος (φαινόμενο Raynaud).

Οι εξετάσεις που χρησιμεύουν για τη διάγνωση είναι: τα αντιπυρηνικά αντισώματα, επίπεδα συμπληρώματος, άλλα αυτοαντισώματα [αντί DNA, αντί Sm, αντί RNP, αντί Ro (SSA), αντί La (SSB)], βιοχημικές εξετάσεις αίματος, κυτταρικής, νεφρικής λειτουργίας, γενική ουρών, γενική αίματος. Αυτές οι εξετάσεις παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του συστηματικού ερυθηματώδη λύκου.  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δακρυοαδενίτιδα: Ποια συμπτώματα πρέπει να σας οδηγήσουν στον γιατρό

Efi Nika

Αυτοάνοσα νοσήματα: Γιατί «προτιμούν» τις γυναίκες; Η επιστήμη έχει την απάντηση που μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες

Efi Nika

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Επαναστατική θεραπευτική μέθοδος με αποτελέσματα διαρκείας για το «δύσκολο» αυτοάνοσο

Efi Nika