Newsitamea.gr
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις: Καταργείται η εγγυημένη σύνταξη πριν τα 67 έτη. Δείτε αναλυτικά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν υπάρχει το όριο των 486 ευρώ, το ποσό της εγγυημένης σύνταξης δηλαδή, για όσους είχαν την ατυχία να υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη πριν συμπληρώσουν τα 67 τους έτη.

Κάπως έτσι όσοι συνταξιούχοι υπέβαλλαν αίτηση μετά την 1/7/2015 και είναι κάτω των 67 ετών πηγαίνουν στα ΑΤΜ και αντί για σύνταξη παίρνουν… φιλοδώρημα το οποίο πολλές φορές είναι και κάτω από 200 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” με βάση το Μνημόνιο που υπογράφηκε από την κυβέρνηση καταργείται η εγγυημένη σύνταξη των 486 ευρώ για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το έτος πλήρους συνταξιοδότησης και έτσι για τους συνταξιούχους κάτω των 67 ετών που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η Ιουλίου του 2015 το ποσό που δικαιούνται προκύπτει βάσει των ετών υπηρεσίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Έτσι για έναν συνταξιούχο που βάση της προϋπηρεσίας του και των εισφορών του προκύπτει σύνταξη 150 ευρώ, το ποσό που λαμβάνει είναι αυτό χωρίς καμία άλλη ενίσχυση. Εάν απ’ τα έτη ασφάλισης το ποσό είναι 250 ευρώ, τότε η σύνταξη που λαμβάνει ως τα 67 έτη είναι αυτό και όχι τα 486 ευρώ της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης όπως προβλεπόταν έως τώρα.

Μάλιστα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ το σοκ είναι διπλό καθώς εκτός της εγγυημένης σύνταξης οι συνταξιούχοι χάνουν πλέον και το ποσό των 220 ευρώ που λάμβαναν ως προνοιακό επίδομα.

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika