Newsitamea.gr
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις: Η μυστική σύσκεψη στη Φρανκφούρτη και οι μειώσεις στις κύριες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

678

Συντάξεις: Η μυστική σύσκεψη στη Φρανκφούρτη και οι μειώσεις στις κύριες

Τα κορυφαία στελέχη του κουαρτέτου είχαν ραντεβού χθες στη Φρανκφούρτη για να συζητήσουν το ελληνικό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να βρουν μεταξύ τους κοινό έδαφος. Τελικά όλα δείχνουν ότι το κλειδί βρίσκεται στο δημοσιονομικό κενό και κάπου εκεί φαίνεται ότι μπαίνει και το θέμα της περικοπής όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων.

Σε μυστική (κατά τα άλλα) σύσκεψη στη Φρανκφούρτη οι επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ συναντήθηκαν για να βρουν τον κοινό τόπο έτσι ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα για την αξιολόγηση η οποία θα πρέπει να κλείσει άμεσα.

Οι ευρωπαϊκή θεσμοί και η ΕΚΤ είχαν κοινή γραμμή, για ακόμη μια φορά, σε ό,τι αφορά στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον τρόπο υπολογισμού τους σε βάθος τετραετίας. Εκεί βρίσκεται το μέλλον των εξελίξεων για την ευρωπαϊκή πλευρά.

Κάπως έτσι και για να μην υπάρξει δημοσιονομικό κενό και μάλιστα άμεσα ζητούν περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Έτσι γίνεται πλέον λόγος ανοιχτά για μειώσεις 6-8% στις επικουρικές και ψαλίδισμα στις κύριες άνω των 1.300 ευρώ, αλλά και επιβολή πλαφόν (μειωμένου στα 2.300 ή ακόμη και 2.000) για την ανώτατη κύρια, αλλά και πλαφόν στο ύψος των πολλαπλών συντάξεων.

 

Την ίδια ώρα ωστόσο όλα δείχνουν ότι υπάρχει ασφυκτική πίεση και για μείωση της κατώτατης σύνταξης καθώς πλέον γίνεται ανοιχτά συζήτηση για απονομή της εθνικής σύνταξης των 384 μόνο σε όσους έχουν 20 έτη και όχι 15 έτη ασφάλισης και κάπως έτσι αυτομάτως μειώνεται η εθνική σύνταξη για όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης από 20.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika