Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Συνταγή με μηλόξυδο για θεραπεία αρθρίτιδας και πόνων στις κλειδώσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Apple-Cider-Vinegar-to-Treat-Arthritis-and-Joint-Pain

Συνταγή με μηλόξυδο για θεραπεία αρθρίτιδας  και πόνων στις κλειδώσεις

Όποτε έχετε πόνους στις κλειδώσεις είναι πραγματικά δύσκολο να συνεχίσετε τις δουλειές σας.Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τους πόνους μετά από εργασίες ολόκληρης μέρας.Αυτοί οι πόνοι μπορούν να φύγουν μετά από ξεκούραση.

Ωστόσο,μερικοί άνθρωποι έχουν χρόνιους πόνους στις κλειδώσεις ή αρθρίτιδες.Η αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή στις κλειδώσεις.Υπάρχουν πολλές μορφές αρθρίτιδας και μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος από το λαιμό ως τα πόδια.

Αν υποφέρετε απ’αυτήν την πάθηση,θα πιστεύετε ότι τα παραδοσιακά φάρμακα προσφέρουν πολύ λίγη ανακούφιση.Ένας από τους καλύτερους τρόπους ανακούφισης από τα συμπτώματα είναι να κάνετε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας συμπεριλαμβάνοντας αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες.

Αν θεωρείτε ότι φάρμακα χωρίς τη συνταγή γιατρού δεν είναι αποτελεσματικά για σας ή απλά θέλετε έναν πιο φυσικό τρόπο θεραπείας,υπάρχει απάντηση και έρχεται με τη μορφή μηλόξυδου.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το χρησιμοποιήσετε είναι να αναμείξετε το μηλόξυδο με 6 κούπες ζεστού νερού.Μετά μουσκεύετε τα χέρια σας ή τα πόδια σας στην μπανιέρα.Αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα,μπορείτε να μουσκέψετε ένα πανί και να το τοποθετήσετε στο σβέρκο σας ή σε άλλο μέρος του σώματός σας που πονάει.

Άλλη μια επιλογή για τοπική ανακούφιση των κλειδώσεων είνια να αναμείξετε το μηλόξυδο με ελαιόλαδο ή λάδι ανανά.Χρησιμοποιήστε 2 κουτάλες σερβιρίσματος μηλόξυδου για κάθε μία κουτάλα λαδιού.

Ανακατέψτε τα καλά και εφαρμόστε το μείγμα στις επηρεασμένες αρθρώσεις.Βεβαιωθείτε ότι τρίβετε καλά το δέρμα σας με αυτό και το αφήνετε πάνω για να ανακουφιστείτε από τους πόνους.Αν το εφαρμόζετε τακτικά,θα δείτε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους πόνους.

Το μηλόξυδο μπορεί να καταναλωθεί επίσης δια στόματος με σκοπό την ανακούφιση.Ανακατέψτε από 1 έως 3 κουτάλες μηλόξυδου με 200ml νερού ή με οποιοδήποτε χυμό φρούτων.

Ο χυμός κεράσι είναι καλή επιλογή για ανάμειξη καθώς εξασφαλίζει περισσότερα ωφέλη στην υγεία σας.Να το πίνετε 3 φορές τη μέρα κατά προτίμηση πριν από κάθε γεύμα.Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το μείγμα κατευθείαν στις κλειδώσεις για να σας ανακουφίσει από τους πόνους και την ταλαιπωρία.

Το μηλόξυδο είναι εξαιρετική επιλογή ανακούφισης αλλά έχει και άλλες χρήσεις.Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και αφαιρεί από το σώμα τις τοξίνες.Τα οφέλη στην υγεία είναι πολλαπλά και το μηλόξυδο μπορείτε να το προσθέσετε στην καθημερινή σας δίαιτα.

 

*** Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας newsitamea.gr έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα .Οι πληροφορίες που περιέχονται δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις συμβουλές ή οδηγίες του γιατρού σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σας πρέπει ν’ απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωσή σας.

Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Επιμέλεια :Μ. Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Τα πιθανά αίτια

Γιώργος Newsitamea