Newsitamea.gr

Νικολόπουλος Αριστομένης

newsitamea

1911860

 Νικολόπουλος Αριστομένης

 

Νικολόπουλος Αριστομένης Ψυχολόγος

Γεννήθηκe στην Πάτρα Αχαΐας το 1982, μεγάλωσe και μέχρι τα τέλη της εφηβείας tου βρισκόταν στην Ζαχάρω Ηλείας . Μετά το τέλος των γυμνασιακών tου σπουδών, συνέχισε στην Κέρκυρα στην Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων ως μάγειρας όπου και πήρε το πτυχίο μαγειρικής. Εργάστηκε επαγγελματικά για σχεδόν 5 χρόνια ως που ένα τροχαίο ατύχημα το 2005 με σοβαρές συνέπειες για αυτόν που είχε σαν αποτέλεσμα την παραπληγία.(παράλυση κάτω άκρων)Το ατύχημα και οι σοβαρές ελλείψεις στην ψυχολογική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην χώρα μας ήταν η αφετηρία να σπουδάσει και να αποκτήσει γνώσεις για εξειδικευμένη θεραπεία μετά από ένα έντονο τραυματικό στρες και την διαπίστωση της αναπηρίας. Πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα ψυχολογίας και το 2014 απέκτησε τον βασικό τίτλο σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας.

Η εκπαίδευσή του ως θεραπευτής αφορά στην Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους και την καλύτερη προσαρμογή στην καθημερινότητα μετά από ένα σοβαρό μετατραυματικό στρες, αλλά και στην ομαδική θεραπεία (Group Therapy). Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική του εκπαίδευση, παρακολούθησε πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως η Ψυχολογία της Υγείας, οι Δυναμικές της Οικογένειας, η επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες και το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε), την επαγγελματική αποκατάσταση Α.με.Α.

Εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντός του για τα άτομα με αναπηρία και την ψυχική υγεία ατόμων με επίκτητη αναπηρία και την ταχεία ψυχική ενδυνάμωση παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με «Μαθήματα ατόμων με αναπηρία: Επικοινωνία και Ενημέρωση με το ανάπηρο άτομο και την Οικογένεια του» όπως και το «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία».

Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών στο τμήμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης εγκεφαλικών βλαβών ενηλίκων ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες στην πορεία της ζωής τους είτε από ατυχήματα ή αγγειακές διαταραχές (εγκεφαλικά, Ενδοκράνιοι΄Ογκοι κ.α).

Εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα ‘Εμπειρίες ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία’ σε ένα θέμα πάνω στην αναπηρία που φαντάζει τόσο άγνωστη και μακρινή ενώ βρίσκεται παντού γύρω μας.

Από το 2014 εργάζοται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στη πόλη της Καλαμάτας στην Μεσσηνία στην Αριστομένους 41 στον 2ο όροφο όπου και βρίσκεται το γραφείο του, παρέχοντας υπηρεσίες όπως ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους, και άλλα ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα.

Αρθρογραφει θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος στο newsitamea απο το 2012.

E-MAIL:  aristomenis-nikolopoulos@hotmail.com

 

Website: www.sportsamea.gr και www.autosinidisia.gr