Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ξεκίνησε αλλα με πολλά προβλήματα η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά το άνοιγμα της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, του υπουργείου Εργασίας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Απο το πρωί η εφαρμογή φαίνεται να μην λειτουργεί και πάλι χωρίς η ΗΔΙΚΑ να φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη «ζήτηση» για αιτήσεις

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα περιλαμβάνει επίδομα το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο.

Περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η παροχή βιβλιαρίου ανασφάλιστου, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, πρόσβαση σε κοινωνικό παντοπωλείο καθώς επίσης και προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης με τελικό στόχο την επανένταξη στην εργασία.

Ακόμη, στους ωφελούμενους παρέχεται πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών, όπως είναι το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, βιβλιάριο ανασφάλιστου, προγράμματα κοινωνικού παντοπωλείου κ.ά., όπως και δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία.

Ο θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας για το επόμενο εξάμηνο και αναμένεται να ενταχθούν περί τα 20.000 άτομα, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του προγράμματος, θα περιλάβει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, περίπου 700.000 άτομα.

Για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έχουν επιλεγεί οι δήμοι Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, (περιφέρεια Αττικής), ο δήμος Μαλεβιζίου (περιφέρεια Κρήτης), ο δήμος Τρίπολης (περιφέρεια Πελοποννήσου), ο δήμος Σύρου (περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) και ο δήμος Σάμου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων υπήρξε έντονο, με αποτέλεσμα το σύστημα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να «πέφτει» κατά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να βιαστούν, καθώς έχει προβλεφτεί, ώστε οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, να λάβουν αναδρομικά και το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από το Νοέμβριο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ …   Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οδηγός για την αίτηση (ΦΩΤΟ)

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

M M

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika