Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Συνδυασμός φαρμάκων καταπολεμά τον μεταστατικό καρκίνο του νεφρού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας νέος συνδυασμός «έξυπνων» φαρμάκων μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του νεφρού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μελέτη, που παρουσιάσθηκε στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο (ESMO 2016) που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη, έδειξε ότι ο συνδυασμός δύο ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων «ελάττωσε σημαντικά» το μέγεθος των όγκων στο 40% των ασθενών που τα έλαβαν.

Επιπλέον, στο 10% των ασθενών οι όγκοι είναι πλέον μη ανιχνεύσιμοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ομάδα επιστημόνων υπό τον δρα Χανς Χάμμερς, αναπληρωτή καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας-Αιματολογίας/Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Τα δύο φάρμακα λέγονται ιπιλιμουμάμπη (ipilimumab) και νιβολουμάμπη (nivolumab) και είναι δύο ανοσοθεραπείες που δρουν εξουδετερώνοντας την ικανότητα των όγκων να «κρύβονται» από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων είναι εγκεκριμένος από τον περασμένο Μάιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θεραπεία του προχωρημένου (μεταστατικού) μελανώματος, αλλά για τον καρκίνο του νεφρού και άλλες κακοήθεις νόσους παραμένει ερευνητικός.

«Νομίζω ότι ο συνδυασμός θα μπορούσε να αποτελέσει αληθινό επίτευγμα. Έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει και να παρατείνει τη ζωή χιλιάδων ασθενών», δήλωσε ο δρ Τζων Βάγκσταφ, καθηγητής Γενετικής του Καρκίνου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σουόνσι.

Ο καρκίνος του νεφρού είναι αρκετά συχνός. Υπολογίζεται ότι ετησίως καταγράφονται σχεδόν 209.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 2% όλων των καρκίνων.

Από αυτά, τα περίπου 63.000 καταγράφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αντιπροσωπεύει το 3% όλων των κρουσμάτων καρκίνου.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του παγκρέατος: Όλα τα συμπτώματα και αίτια – Σκοτώνει μέσα σε λίγο καιρό αν δεν εντοπιστεί άμεσα

newsitamea

Κίρρωση του ήπατος: Πότε και γιατί ο ασθενής μπορεί να παραμένει ασυμπτωματικός

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika