Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ από τη ΓΡΙΠΗ! 400 νέα κρούσματα μέσα σε μια μέρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες συστήνουν οι γιατροί

Στο πόδι βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς μόλις προχθές 400 ασθενείς επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία της Λάρισας με συμπτώματα της εποχικής γρίπης και 62 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Π. Νάνο, τις τελευταίες μέρες τα περιστατικά γρίπης είναι αυξημένα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η γρίπη έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, ενώ προέβλεψε ότι και την επόμενη εβδομάδα τα περιστατικά θα είναι πολλά.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε έξαρση της γρίπης, παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητά της τις μέρες των γιορτών ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

Ενδεικτικά, την προτελευταία εβδομάδα του 2016 οι 35 στις 1.000 επισκέψεις σε γιατρό αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2015 ήταν 20 στις 1.000 επισκέψεις, βάσει των στοιχείων από το σύστημα Sentinel του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η κορύφωση του κύματος γρίπης καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έως και χθες δέκα ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω σοβαρών επιπλοκών λόγω της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη γρίπη.

M.M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika