Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσετε, αλλά πόσες θα σηκωθείτε ΜΑΖΙ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσετε, αλλά πόσες θα σηκωθείτε ΜΑΖΙ.

Πόσο όμορφη εικόνα και πόσο όμορφο το συναίσθημα, όταν βλέπεις μαζί ηλικιωμένα ζευγάρια να κρατιούνται χέρι- χέρι και να περπατάνε στον δρόμο.

Αυτή η όμορφη, αλλά τόσο ασυνήθιστη εικόνα, καταφέρνει να μαγνητίσει χιλιάδες βλέμματα, κι αυτό, γιατί οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει πως για να διατηρηθεί μια σχέση στο χρόνο και να μείνει αναλλοίωτη, χρειάζεται γερά θεμέλια, χρειάζεται αγάπη, πολλή προσπάθεια, αρκετή υπομονή και επιμονή.

Ποιος λέει πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν και δεν έχουν προβλήματα; Από αυτή τους, όμως, την εικόνα, φαίνεται πως κατάφεραν να τα υπερνικήσουν και δεν άφησαν να καταστραφεί αυτή η όμορφη σχέση που είχαν φτιάξει στο πέρασμα των χρόνων.

Δεν σημαίνει, όμως, πως αυτά τα ζευγάρια δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των χρόνων που είναι μαζί· σημαίνει πως μπόρεσαν να τα ξεπεράσουν και να μείνουν μαζί για πάντα, ακόμη κι αν ήταν διαφορετικοί, ακόμη κι αν κάποιες φορές ήθελαν και είχαν ανάγκη διαφορετικά πράγματα· ήξεραν, όμως, ότι ήθελαν ένα και μόνο πράγμα σίγουρα, όσο ετερώνυμοι κι αν ήταν : Να είναι ΜΑΖΙ! Ήξεραν πως, όσο κι αν μάλωναν, δεν άντεχαν λεπτό ο ένας μακριά από τον άλλο, δεν μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους χωριστά, χωρίς να ακούει ο ένας τη φωνή του άλλου, το γέλιο του, χωρίς να κοιτάζει τα μάτια του, να νιώθει το άγγιγμά του, τη ζεστασιά του κορμιού του, τους χτύπους της καρδιάς του, ακόμη και την γκρίνια του και τις παραξενιές του. Εννοείται πως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, κανείς δεν είναι όμοιος με κανέναν!
Όμως, ο άνθρωπος, όσο διαφορετικός κι αν είναι με τον άλλο, όσο κι αν κάποιες φορές προτιμάει τη μοναξιά του, δεν μπορεί να αντέξει για πολύ καιρός μόνος του. Χρειάζεται την παρέα, χρειάζεται ένα ταίρι, να ξέρει πως έχει κάποιον δίπλα του που θα τον στηρίξει σε κάθε βήμα του, σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του, που θα του χαμογελάσει και θα του πει πως όλα θα πάνε καλά, γιατί είναι αυτός δίπλα του και θα είναι δίπλα του για πάντα! Και θέλουν να πιστεύουν πως αυτό θα κρατήσει για πάντα ή τουλάχιστον πως θα το προσπαθήσουν να κρατήσει για ΠΑΝΤΑ!

Υπάρχει, όμως το για πάντα; Στις μέρες μας για να διατηρηθεί μια σχέση και να αντέξει στον χρόνο χρειάζεται πολύ κόπο και τεράστια προσπάθεια! Οι άνθρωποι ξεχάσανε να αγαπάνε αληθινά και μάθανε να τα παρατάνε εύκολα και να το βάζουν στα πόδια με τις πρώτες δυσκολίες, από φόβο πολλές φορές να μείνουν και να παλέψουν μέχρι τέλους με τους ανθρώπους που, εκείνοι, μόνοι τους, επέλεξαν να τους συντροφεύουν και να μοιράζονται μαζί τους την καθημερινότητά τους και γενικότερα τη ζωή τους! Να μοιράζονται μαζί στιγμές και αναμνήσεις!

Γι’ αυτό και έγιναν τόσο επίπεδοι και κενοί από συναισθήματα! Γι’ αυτό και έγιναν τόσο εγωιστές! Γιατί ξέχασαν τι θα πει αληθινή αγάπη! Ξέχασαν πως ο έρωτας και ο ενθουσιασμός διαρκούν το πρώτο διάστημα που θα είσαι μαζί με τον άλλο, και πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και είναι το πιο ουσιαστικό μέσα σε μια σχέση, είναι η αγάπη!

Και ναι! Το για ΠΑΝΤΑ μπορεί να υπάρξει, αλλά απαιτεί μεγαλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.  

Καμία σχέση δεν είναι εύκολη, σε καμία περίπτωση· κάθε σχέση έχει τον δικό της βαθμό δυσκολίας είτε πρόκειται για προσωπική, είτε για φιλική, είτε για οικογενειακή. Δεν υπάρχει μυστικό στο να διατηρηθεί και να μην καταστραφεί. Ίσως υπάρχει ένα βασικό συστατικό το οποίο μπορεί να την διατηρεί κι αυτό είναι η Αγάπη! Αλλά, όπως φαίνεται, δεν φτάνει μόνο αυτό. Δύο άνθρωποι για να μπορέσουν να είναι Μαζί, για να μπορέσουν να κάνουν κοινά όνειρα και σχέδια για ένα όμορφο μέλλον Μαζί, πρέπει όχι μονάχα να αγαπιούνται, εννοείται πως αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να έχει μια υγιής σχέση, για να μπορέσει να πετύχει, όμως χρειάζονται και άλλα βασικά συστατικά, που θα την κάνουν δυνατή και θα κρατήσουν αυτούς τους δύο ανθρώπους μαζί, ενωμένους και αγαπημένους· αυτά τα συστατικά είναι η προσπάθεια, ο συμβιβασμός, όμως, όχι σε σημείο να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του άλλου μόνο και μόνο για να είναι μαζί με κάποιον, ακόμη κι αν τον αγαπάει, η υπομονή και η επιμονή. Όλα αυτά απαιτούν δυνατούς χαρακτήρες και φυσικά δυνατούς και έτοιμους παίκτες, οι οποίοι θα μπουν σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι των σχέσεων και από τον τρόπο που θα καταφέρουν να χειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις θα βγουν νικητές ή χαμένοι!
Κι όταν λέμε “ δυνατοί χαρακτήρες” εννοούμε εκείνους τους παίκτες που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή, που τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη ζωή τους με έναν άνθρωπο και να δημιουργήσουν μαζί όνειρα και στιγμές, αλλά και μια όμορφη και μεγάλη οικογένεια, αν το επιθυμούν.

    Όταν, λοιπόν, θέλεις πολύ κάποιον στη ζωή σου, θα προσπαθήσεις και να τον κρατήσεις, θα προσπαθήσει και να σε κρατήσει, όμως κι αυτός! Το να προσπαθεί, μόνο ο ένας, δε φτάνει. Χρειάζονται δύο· πάντα χρειάζονται δύο· δύο άνθρωποι Μαζί, με χέρια σφιχτά ενωμένα και δάχτυλα μπλεγμένα, οι οποίοι υπερνικάνε τα εμπόδια που εμφανίζονται συνεχώς μπροστά τους, τις όποιες κακές Μάγισσες και τους κακούς  Δράκους, και με πυξίδα την αγάπη τους και την θέλησή τους να είναι Μαζί, καταφέρνουν και βγαίνουν νικητές σε αυτό το δύσκολο ταξίδι που λέγεται ζωή, έχοντας για αποσκευές την Αγάπη τους, την Υπομονή τους και την Επιμονή τους! Γιατί, σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσουν, αλλά πόσες φορές θα σηκωθούν ΜΑΖΙ!

Γιατί, όπως λέει και ο Ελύτης στο « Μονόγραμμά » του : Είμ’ εγώ, μ’ ακούς ;…Σ’ αγαπώ, μ’ ακούς ;…Σε κρατώ και σε πάω […] Πουθενά δεν πάω, μ’ ακούς; ή κανείς ή κι οι δύο μαζί, μ’ ακούς;

Της Μιρένας Πατρού.

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou