Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ρομπότ θα αντικαταστήσει στο σχολείο 10χρονη με καρκίνο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

678

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ρομπότ θα αντικαταστήσει στο σχολείο 10χρονη με καρκίνο!

Έτσι θα μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά της από το νοσοκομείο

Συγκλονίζει ένα 10χρονο κοριτσάκι με καρκίνο από το Maryland, που συνεχίζει να παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου του, χάρη σε ένα ρομπότ!

Η Peyton Walton, σε λίγες μέρες ολοκληρώνει μια σειρά θεραπειών που κράτησε 5 εβδομάδες στο Ιατρικό Κέντρο κατά του Καρκίνου Memorial Sloan, στη Νέα Υόρκη.

Για το λόγο αυτό, δεν ήταν σε θέση να παρευρίσκεται στην τάξη της. Η λύση όμως βρέθηκε χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας.

robot6n-2-web.jpg

Ένα ρομπότ το οποίο ονομάζεται «Peyton’s Awesome Virtual Self» ή αλλιώς «PAVS», θα αντικαταστήσει την μικρούλα στα μαθήματα! Το ρομπότ, είναι συνδεδεμένο με μία οθόνη iPad και μία βάση που κινείται.

Η Peyton Walton, θα μπορεί από το νοσοκομείο ή το σπίτι της να δει και να ακούσει οτιδήποτε καταγράφει το ρομπότ, ενώ θα μπορεί να συζητά και με τους φίλους της, μέσω αυτού.

Επιπλέον θα είναι αυτή που θα ελέγχει το ρομπότ με μία εφαρμογή που θα της επιτρέπει να απαντά στους ανθρώπους που της μιλούν μέσω αυτού.

«Μόλις τα παιδιά βλέπουν το ρομπότ, αναφωνούν: «H φίλη μας είναι μαζί μας και θα μας κάνει παρέα στα μαθήματα”» λέει η διευθύντρια του σχολείου Douglas Robbins.

Οι φίλοι της, την αγαπούν τόσο πολύ, που συνέβαλαν οικονομικά στο να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000 δολαρίων για να αγοράσει το ρομπότ.

robot6n-4-web.jpg

Πηγή: Daily News

www.star.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou