Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: 9χρονος με αυτισμό μίλησε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από θεραπεία κάνναβης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9chronos_me_aftismo

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: 9χρονος με αυτισμό μίλησε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από θεραπεία κάνναβης

«Αγαπώ τη μαμά μου», είπε

Αντιμέτωποι με ένα ιατρικό «θαύμα» ήρθαν οι γονείς μιας οικογένειας στο Πουέρτο Ρίκο, όταν το 9χρονο αγοράκι τους με αυτισμό μίλησε για πρώτη φορά!

Πώς συνέβη αυτό;

Όταν ο μικρός ήταν 10 μηνών, διεγνώσθη με καρκίνο. Αφού θεραπεύτηκε, στα 3 του χρόνια διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μια σοβαρή περίπτωση αυτισμού που του στέρησε την ομιλία.
ξηφγξφγξ.jpg
Στην ηλικία των 9 ετών, δεν είχε πει ούτε μία λέξη. Τότε οι γονείς του δοκίμασαν μία θεραπεία με κάνναβη και συγκεκριμένα με ένα λάδι που περιελάβανε μία μορφή κάνναβης. Δύο μέρες αργότερα το παιδί μίλησε! Οι γονείς του μικρού παιδιού ψέκαζαν το στόμα του δύο φορές την ημέρα με το συγκεκριμένο λάδι -το οποίο χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους- και τα αποτελέσματα, όπως δήλωσαν, ήταν απίστευτα.

Στο σχολείο, όταν ο δάσκαλος έκπληκτος άκουσε το αγόρι να λέει φωνήεντα για πρώτη φορά, το κατέγραψε και το είπε στους γονείς. Ο μικρός είπε τότε τις πρώτες του λέξεις, όπως «αγαπώ τη μαμά μου»!
υιληγληκλ.jpg
Οι γιατροί πάντως, συστήνουν στους γονείς που έχουν αυτιστικό παιδί, να μην βιαστούν να αγοράσουν μπουκάλι με λάδι κάνναβης. Συγκεκριμένα, λένε ότι τα αποτελέσματα των ψεκασμών κάνναβης, όπως αυτά του 9χρονου, πρέπει να αποδειχθούν πρώτα επιστημονικά κι ότι η εμπειρία της οικογένειας είναι ανεπίσημη.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων με τη σειρά της, υποστηρίζει ότι προϊόντα όπως αυτό της κάνναβης δεν έχουν αποδειχθεί επίσημα ασφαλή και είναι ανεξέλεγκτα. Στην πραγματικότητα η πώλησή τους ως «συμπληρώματα διατροφής» είναι παράνομη.

Πάντως, ιστορίες όπως αυτή ενθαρρύνουν τους επιστήμονες να προχωρήσουν σε περαιτέρω δοκιμές και ενδεχομένως να καταλήξουν σε νέα συμπεράσματα με πολύ θετικά αποτελέσματα για την θεραπεία ορισμένων παθήσεων, όπως ο αυτισμός.

 

www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika