Newsitamea.gr
AMEA news

Συγκίνησαν τα Άτομα με Αναπηρία του “Υπερίωνα”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ccbd7

Στις 6 Αυγούστου 2016, σε μια Αυγουστιάτικη, θερμή-λαμπερή βράδια, τα Άτομα με Αναπηρία του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» πλημμύρισαν με συγκίνηση 700 περίπου άτομα, που παρακολούθησαν τη εκδήλωσή τους.

Μετά από 3 χρόνια εκπαίδευσης από εθελοντές εκπαιδευτικούς και μέσα από μια μικρή θεατρική παράσταση μετέφεραν μηνύματα ανθρωπιάς, αποδοχής και αλληλοσεβασμού της διαφορετικότητας, έδιωξαν αρνητικά συναισθήματα, κράτησαν τα θετικά και κάλεσαν το κοινό να συνεχίσουν όλοι μαζί με την Αγάπη πρωτοπόρο και τον Χρόνο βοηθό, προκειμένου το Ληξούρι να ξαναγίνει ζωντανό, δημιουργικό με πολιτισμό και ευημερία, όπως πάντα.

Με χορό παραδοσιακό μετά από εκπαίδευση απ΄τον ευαίσθητο εθελοντή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Μαντζουράτο, και μαζί με την «Ιόνιο Πνοή» έδωσαν μαθήματα περηφάνειας, θέλησης και δύναμης. Το χειροκρότημα ασταμάτητο, τα χαμόγελα πολλά και η ελπίδα και η αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου μέσα από ευαίσθητες μουσικές νότες ερμήνευσε και μαζί με τα Α.μεΑ. τραγούδια, που άγγιξαν καρδιές και ταξίδεψαν όλους σε πελάγη γαλήνης και ανακούφισης.

Παραβρέθηκαν η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο τέως Βουλευτής και Υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τέως Βουλευτής και Υπουργός Νικόλαος Λιναρδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Αλέκος Μιχαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου Δημήτρης Μαρκέτος, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγγελική Τοτόλου και ο ιχθυολόγος και μέλος του Δ.Σ. των «Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς» Θανάσης Φρέντζος.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου και ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Παρίσης βράβευσαν:

• Τον Δήμο Κεφαλλονιάς για τη χρήση του χώρου
• Το Ίδρυμα Νοσοκομείου «Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» για τη χορηγία των 20.000€ για την ανακατασκευή του κτηρίου, που θα στεγάσει τη δομή-ΚΔΗΦ-Α.μεΑ.. Ιδιαίτερα ευχαρίστησαν τον Πέτρο Αλιβιζάτο, εκπρόσωπο του Ιδρύματος, που πρωτοστάτησε στη χορηγία αυτή. Επίσης, ευχαρίστησαν τον πρώην Διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, κ. Διονύση Μαρκάτο, που υποστήριξε την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και τον κ. Αντζουλάτο. Μπράβο στο Ίδρυμα!!!
• Τα «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς», τον εκπρόσωπό τους κ. Θανάση Φρέντζο για την εγκατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτηρίου. Μπράβο στα Ιχθυοτροφεία!!!
• Τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Σταύρο Λυκούδη, εθελοντή-ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, που απ’το ξεκίνημα των επισκευών, ανέλαβε όλες τις τεχνικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μπράβο στον κ. Λυκούδη!!!
• Το τεχνικό γραφείο των κ. Δημήτρη Παριώτη – Παναγή Σφαέλου για τη βοήθεια στην ανακατασκευή του κτηρίου. Μπράβο τους!!!

Το Δ.Σ. της Ένωσης συγκινημένο απ’την επιτυχία της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης:

 Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
 Εθελόντριες – Εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου
 ΗΧΟΘΕΑΜΑ
 Ματίνα Σπυράτου
 Vikentios Damodos – Kefalonia Ferries
 Γεράσιμος Κουρούκλης
 Βασιλεία Ανηψητάκη

Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!!!

http://www.inkefalonia.gr/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea