Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Συχνή η διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην εγκυμοσύνη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συχνή η διάγνωση του καρκίνου του μαστού στην εγκυμοσύνη

Μία στις δέκα γυναίκες ηλικίας κάτω των 45 ετών οι οποίες εκδηλώνουν καρκίνο του μαστού, εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο αριθμός των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας με καρκίνο μαστού αυξάνεται διαρκώς και η καθυστέρηση απόκτησης παιδιών ίσως παίζει ρόλο σε αυτό.

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές του βρετανικού οργανισμού «Breast Cancer Care» οι οποίοι εξέτασαν 496 νεαρές ασθενείς με καρκίνο.

Συνολικά, περισσότερες από μία στις τρεις είχαν μάθει ότι έχουν καρκίνο στη διάρκεια ή λίγο μετά από την απόκτηση παιδιού, με αποτέλεσμα να κάνουν θεραπεία γι’ αυτόν πριν αυτό κλείσει τα πέντε του χρόνια.

Οι μισές απ’ όσες χρειάσθηκαν θεραπεία εν όσω είχαν πολύ μικρά παιδιά πίστευαν ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του καρκίνου ήταν ότι δεν τους επέτρεψε να φροντίσουν τα μωρά τους.

Ο μεγαλύτερος φόβος για το 66% των νεαρών γυναικών ήταν ότι δεν θα προλάβουν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν, σύμφωνα με τη μελέτη η οποία δημοσιοποιήθηκε με αφορμή το 10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρκίνου Μαστού (EBCC-10) που αρχίζει στις 9 Μαρτίου στο Άμστερνταμ.

Ο καρκίνος του μαστού σχετίζεται ισχυρά με την ηλικία, με περισσότερα από τα μισά κρούσματα να παρατηρούνται σε γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών.

Έως την ηλικία των 29 ετών μία γυναίκα έχει μία στις 1.950 πιθανότητες να εκδηλώσει τη νόσο, ενώ μεταξύ 30 και 39 ετών οι πιθανότητες γίνονται μία στις210, και μεταξύ 40 και 49 ετών μία στις 48.

Συνολικά, κάθε γυναίκα έχει μία πιθανότητα στις 11 να εκδηλώσει τη νόσο κάποια στιγμή στη ζωή της.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea