Newsitamea.gr
AMEA news

Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea2-660

Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα

Είμαστε σίγουροι πως τα προνοιακά επιδόματα, αν δεν καταργηθούν μονομιάς, θα υποστούν σοβαρότατες μειώσεις λόγω και των μνημονιακών δεσμεύσεών μας. Πιθανότατα θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να περιοριστούν δραστικά οι δικαιούχοι.

Όμως ακόμη και για αυτούς το ποσό του προνοιακού επιδόματος θα βαίνει μειούμενο. Στην ίδια πορεία, περιορισμού – κατάργησης των προνοιακών επιδομάτων θα οδηγηθούμε και στην περίπτωση που θα επιλεγεί να ανατεθεί η ευθύνη διαχείρισης τους στους ΟΤΑ.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως η επιβάρυνση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε αυξήσεις των τελών όλων των δημοτών, δημιουργώντας αντιπαραθέσεις λόγω της άρνησης των δημοτών να πληρώσουν την επιπλέον επιβάρυνση για τα προνοιακά επιδόματα.

Για μια ακόμη φορά, για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και μικροπολιτικών, οι άνθρωποι με αναπηρία θα στοχοποιηθούν και θα δαιμονοποιηθούν ως μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας και ως ένας αιτιολογικός παράγοντας της κρίσης.

Η διακοπή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων θα έχει υλοποιηθεί, χωρίς κανείς να επιβαρυνθεί με το πολιτικό κόστος της κατάργησής τους, μιας και αυτή θα είναι ολοφάνερα το αποτέλεσμα της άρνησης των πολιτών να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για τα άτομα με αναπηρία.

1.photo.studio.alpha.takis.

Παναγιώτης Αλεξανδράκης

takisalexandrakis.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou