Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Σε ποια σημεία του σώματος πρέπει να βάζουμε άρωμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

xeria_kolonia

Σε ποια σημεία του σώματος πρέπει να βάζουμε άρωμα

Πού μπορούμε να ψεκάζουμε την κολόνιά μας

H Coco Chanel είπε κάποτε ότι μια γυναίκα θα πρέπει ψεκάζει το άρωμα της στα σημεία εκείνα που θα ήθελε να την φιλήσουν . Και μάλλον δεν έχει άδικο αφού όσο κι αν αγαπάτε το άρωμά σας καλό είναι να το μοιράζεστε διακριτικά με τον κόσμο.

Δείτε λοιπόν ποια είναι τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να ψεκάζετε λίγο από το άρωμά σας.

Σημεία σφυγμού

Τα  «σημεία σφυγμού» εκεί δηλαδή όπου έχουμε παλμό είναι τα πιο θερμά σημεία του σώματος και κάνουν το άρωμά πιο έντονο. Αυτά είναι το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους και πίσω από τα αυτιά και τα πιο τα πιο θερμά σημεία του σώματος μας.

Προσέξτε όμως…

Παρά το απόφθεγμα της Coco Chanel, το άρωμα δεν έχει καλή γεύση. Κρατήστε λοιπόν αυτό κατά νου και εφαρμόστε τα σε περιοχές κοντινές με εκείνες … που θα θέλατε να σας φιλήσουν!

Πώς να ψεκάζετε το άρωμα

Είναι κάτι πολύ απλό και μάλιστα το καλύτερο είναι να το ψεκάζετε απευθείας στο δέρμα μετά το μπάνιο. Αν το άρωμά σας είναι σε μπουκαλάκι τότε το εφαρμόζετε με τα δάχτυλα.

Κάποιες γυναίκες το εφαρμόζουν από απόσταση, δηλαδή ψεκάζουν μια ποσότητα στον αέρα και στην συνέχεια «εισχωρούν» σε αυτό. Αυτή η τακτική όμως, αν και συνηθίζεται, είναι λίγο ακριβή αφού το 50% του αρώματος σχεδόν καταλήγει στο πάτωμα.

Μην ξεχνάτε επίσης πάντα να εφαρμόζετε το άρωμα πριν βάλετε τα κοσμήματά σας καθώς μερικά αρώματα αφήνουν λεκέδες σε κοσμήματα όπως τα μαργαριτάρια και τα μέταλλα.

Αρωματίστε τα μαλλιά

Λίγο άρωμα στα μαλλιά είναι ένας καλός τρόπος να αφήσετε μια υπέροχη μυρωδιά στο πέρασμά σας. Να είστε όμως προσεκτικές και να το κάνετε μόνο όταν τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα καθώς τα φυσικά έλαια ή τυχόν προϊόντα styling επηρεάζουν την οσμή. Επίσης επειδή το άρωμα έχει αλκοόλη και μπορεί να  ξηραίνει την τρίχα, εφαρμόστε το με φειδώ και από απόσταση.

Πώς να κάνετε το άρωμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια;

Υπάρχουν μερικά κόλπα που επιτρέπουν το άρωμά σας να γίνει πιο αποτελεσματικό και να μην «ξεθυμαίνει» μετά από 2 – 3 ώρες. Για παράδειγμα ένα άρωμα εξασθενεί γρήγορα όταν η περιοχή του δέρματος είναι ξηρή. Εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα πριν το άρωμά σας και θα δείτε ότι θα κρατήσει περισσότερο. Τα σταγονίδια αρώματος θα επιμείνουν στην βαζελίνη αντί να βυθιστούν στους πόρους σας κι έτσι δεν θα χρειαστεί δεύτερη εφαρμογή μέσα στην ημέρα!

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος είναι να εφαρμόζετε την αρωματική λοσιόν σας πριν το άρωμα και στη συνέχεια να κάνετε ένα ψέκασμα στην κορυφή. Ο συνδυασμός των προϊόντων θα βοηθήσει την μυρωδιά να διατηρήσει την πληρότητα της και θα κρατήσει για όλη την ημέρα.

www.baby.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

newsitamea

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea