Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σε δόσεις και αλφαβητικά θα δεχθούν τους συνταξιούχους οι τράπεζες!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kosmos-

Σε δόσεις και αλφαβητικά θα δεχθούν τους συνταξιούχους οι τράπεζες!

Αλφαβητικά θα δεχθούν τους συνταξιούχους οι τράπεζες! Όπως ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι συνταξιούχοι, τουλάχιστον στην Εθνική Τράπεζα και την Eurobank, θα μπορούν μόνο αλφαβητικά να προσέρχονται στα τραπεζικά καταστήματα για να λάβουν μέρος της σύνταξής τους.

Αναλυτικά σήμερα Τετάρτη στα καταστήματα της Εθνικής και της Eurobank θα μπορούν να προσέλθουν μόνο οι συνταξιούχοι των οποίων το επώνυμο ξεκινά από Α έως Ι. Την Πέμπτη θα μπορούν να προσέλθουν οι συνταξιούχοι με επώνυμο Κ-Μ ενώ την Παρασκευή θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι με επώνυμο Ν-Ω.

Από σήμερα περισσότερα από 900 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της  Eurobank  και της Τράπεζας Αττικής θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν πιστωτική κάρτα.

Η αλφαβητική εξυπηρέτηση των συνταξιούχων αναιρεί, για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες, τις κυβερνητικές δηλώσεις. Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν το σύνολο της σύνταξης, μια μέρα μετά την Δευτέρα υποστήριζα ότι οι συνταξιούχοι θα λάβουν το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ σωρρευτικά για τις ημέρες περιορισμού (δηλαδή την Τετάρτη θα μπορούσαν να λάβουν 180 ευρώ, δηλαδή τα 60 ευρώ ανά ημέρα, την Πέμπτη 240 ευρώ κοκ) ενώ χθες καθορίστηκε όριο 120 ευρώ για όλη την εβδομάδα.

Στελέχη τραπεζών, παρά την αλφαβητική κατανομή των συνταξιούχων, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των πολιτών – συνταξιούχων.  Όπως σημειώνουν υπάρχουν καταστήματα που διαθέτουν πάνω από 3.000 – 4.000 ογαριασμούς συνταξιούχων οι οποίοι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν τις επόμενες 3 ημέρες.

Σύμφωνα με τις τράπεζες συνταξιούχοι όλων των ταμείων, ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) θα μπορούν να πραγματοποιουν συναλλαγες για την ανάληψη μέρους των συντάξεων. Σημειώνεται ότι εξυπηρετούνται στα ταμεία των καταστημάτων μόνο όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ.

Οι τράπεζες μπορούν να εξυπηρετούν ανάληψη μόνο από συνταξιοδοτικό λογαριασμό ποσού έως 120 ευρώ (μία μόνο φορά ανά συνταξιούχο). Επιπλέον, θα γίνονται δεκτά αιτήματα συνταξιούχων για χορήγηση πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης, δηλ. απόκτηση χρεωστικής κάρτας ή/και σύνδεση στο internet banking. Δεν θα διενεργείται καμία άλλη τραπεζική εργασία ή συναλλαγή.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αναρτηθεί οι λίστες με τα υποκαταστήματα των 5 Τραπεζών που θα ανοίξουν από σήμερα, 1η Ιουλίου, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων:

Επισυνάπτεται ο πλήρης κατάλογος των υποκαταστημάτων των πέντε ελληνικών τραπεζών, τα οποία θα ανοίξουν από σήμερα 1η Ιουλίου για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο.

 

www.kathimerini.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika