Newsitamea.gr
AMEA news ΚΕΠΑ

Σχετικά με την πορεία εξέτασης αιτημάτων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

af79071d

Σχετικά με την πορεία εξέτασης αιτημάτων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σχετικά με την πορεία εξέτασης αιτημάτων από τα ΚΕ.Π.Α. και τις υφιστάμενες εκκρεμότητες, γνωστοποιεί τα εξής:

Tον 3/2015 προγραμματίστηκαν 1.206 υγειονομικές επιτροπές για την εξέταση 14.565 αιτημάτων. Παράλληλα, τον ίδιο μήνα υποβλήθηκαν 12.381 νέα αιτήματα ενώ οι υφιστάμενες εκκρεμότητες στις 15-04-2015 ανέρχονται σε 6.117.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει ο τωρινός χρόνος ανταπόκρισης στα προς εξέταση αιτήματα είναι ο ιδανικότερος και κυμαίνεται από 20-40 ημέρες για τα πρωτοείσακτα περιστατικά και από 2-3 μήνες για την εξέταση των ενστάσεων και αυτό εξαιτίας του ότι δεν μπορούν ιατροί που συμμετείχαν στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή να συμμετέχουν και στη Δευτεροβάθμια.

Μικρή απόκλιση από τους ανωτέρω χρόνους παρουσιάζουν ελάχιστα αιτήματα που αφορούν σε ειδικότητες οι οποίες συγκεντρώνουν μικρό πλήθος αιτημάτων καθώς και αυτών που εξετάζονται κατ’ οίκον.

Επαναλαμβάνουμε ότι στις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα για παρατάσεις ήδη χορηγηθέντων συντάξεων και επιδομάτων, αυτά πρέπει να κατατίθενται τουλάχιστον 2 (δύο) μήνες προ της λήξης τους ώστε να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη χορήγησή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou