Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ

Ρίξτε τη χοληστερίνη αλλάζοντας 10 συνήθειες!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Ρίξτε τη χοληστερίνη αλλάζοντας 10 συνήθειες!

Ρίξτε τη χοληστερίνη αλλάζοντας 10 συνήθειες!

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και να σας κρατήσουν μακρυά από τα φάρμακα.

Η υψηλή χοληστερόλη αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και καρδιακές προσβολές. Μπορείτε να μειώσετε τη χοληστερόλη με φάρμακα, αλλά αν προτιμάτε να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη μείωση της χοληστερόλης, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις πέντε υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Χάστε βάρος

Χάνοντας μόλις 5 έως 10 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους μπορεί να μειώστε τα επίπεδα χοληστερόλης.
Ξεκινήστε αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες και την καθημερινή ρουτίνα.
Αν τρώτε όταν έχετε βαρεθεί ή είστε απογοητευμένοι κάνετε μια βόλτα.
Μην τρώτε απερίσκεπτα.
Αναζητήστε τρόπους για να ενσωματώσετε περισσότερη δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας, όπως να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ.
Τρώτε υγιή τρόφιμα
Ακόμα κι αν ακολουθείτε για χρόνια  ανθυγιεινές διατροφικές κάνοντας μερικές αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας.
Αντ ‘αυτού, επιλέξτε άπαχα κομμάτια κρέατος, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και μονοακόρεστα λιπαρά – τα βρίσκουμε στις ελιές, φυστικέλαιο και έλαια canola – για μια πιο υγιεινή επιλογή.
Περιορίστε τη χοληστερόλη στο φαγητό σας.  Οι πιο συμπυκνωμένες πηγές χοληστερόλης περιλαμβάνουν τα κρέατα οργάνων, τους κρόκους των αυγών και το πλήρες γάλα προϊόντα. Χρησιμοποιήστε το ψαχνό κρέας, υποκατάστατα αυγού και αποβουτυρωμένο γάλα αντί.
Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως. Ποικίλα θρεπτικά συστατικά που βρέθηκαν σε δημητριακά ολικής αλέσεως προάγουν την υγεία της καρδιάς. Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, αλεύρι ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι.
Φάτε φρούτα και τα λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης.
Εάν προτιμάτε αποξηραμένα φρούτα φρέσκα φρούτα, να περιορίσει τον εαυτό σας σε όχι περισσότερο από μια χούφτα (περίπου μια ουγγιά ή δύο). Αποξηραμένα φρούτα τείνουν να έχουν περισσότερες θερμίδες από ό, τι φρέσκα φρούτα.
Τρώτε τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της LDL («κακής») χοληστερόλης. Μερικά είδη ψαριών – όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγγα – είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Ασκηθείτε 
Είτε είστε υπέρβαροι ή όχι, η άσκηση μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη. Καλύτερα ακόμα, η μέτρια σωματική δραστηριότητα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) χοληστερόλης, την «καλή» χοληστερόλης τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης την ημέρα.
Κόψτε το κάπνισμα
Εάν καπνίζετε, σταματήστε. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο της HDL χοληστερόλης σας. Και τα οφέλη δεν τελειώνουν εκεί. Μόλις 20 λεπτά μετά τη διακοπή, η αρτηριακή σας πίεση μειώνεται. Μέσα σε 24 ώρες, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται.
Πίνετε αλκοόλ με μέτρο
Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι οι συμπεριφορές ενός ερωτευμένου άντρα

Γιώργος Newsitamea

Κομμάτια που καθόρισαν τη σύγχρονη ανδρική casual μόδα

newsitamea

Το μυστικό των 50ρηδων για γερή καρδιά, λεπτή μέση και χαμηλή πίεση

Efi Nika