Newsitamea.gr
AMEA news

Ρέθυμνο: Περιορισμένες παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ – Νέες δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea1

Ρέθυμνο: Περιορισμένες παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ – Νέες δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή

Την ώρα που οι δήμοι Ρεθύμνου και Αγίας Νάπα της Κύπρου, επιχειρούν μέσω ειδικής συνεργασίας να μετατρέψουν τις πόλεις τους σε καθολικά προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία, στο Ρέθυμνο, τα περισσότερα δημόσια κτίρια δεν είναι καν προσεγγίσιμα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Μεταξύ αυτών των κτιρίων είναι και το ίδιο το δημαρχιακό μέγαρο, για το οποίο σήμερα ο Γιώργος Μαρινάκης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αλλάξει η εικόνα του….

Μπορεί ο δήμος να επιχειρεί να μετατρέψει το Ρέθυμνο σε μια καθολικά προσβάσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία και στην πράξη να τα έχει εν μέρη καταφέρει, εντούτοις όμως, του διαφεύγει πως το ίδιο το δημαρχιακό μέγαρο δεν διαθέτει ούτε καν τουαλέτες για τα άτομα αυτά, όπως επίσης, δεν είναι καθόλου προσβάσιμο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πέρα από την πίσω πόρτα του δημαρχείου, τίποτα δεν έχει ακόμα βελτιωθεί και στο τμήμα κοινωνικής προστασίας του δήμου, αφού το μεγάλο σκαλοπάτι που μεσολαβεί εμποδίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εν λόγω υπηρεσία.

Και την ώρα που τα περισσότερα δημόσια κτίρια του Ρεθύμνου δεν είναι καν προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρία, η δημοτική αρχή δεσμεύεται για μελλοντικές αλλαγές.

Εξάλλου, στα τέλη του Μάρτη λήγει το διασυνοριακό πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του Ρεθύμνου και της Αγίας Νάπας, που περιελάμβανε έξι παρεμβάσεις και συγκεκριμένα στο δρόμο του νοσοκομείου, στην Φορτέτζα και στην πινακοθήκη Κανακάκι.

Επίσης, έγινε εγκατάσταση  συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης στα φανάρια της πόλης, ομαλοποιήθηκε η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε πέντε σημεία σε παραλίες του δήμου, ενώ ολοκληρώθηκε και η έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του νέου τουριστικού οδηγού που απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία.

Την ερχόμενη Δευτέρα διοργανώνεται στο Ρέθυμνο ειδική ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

rethemnosnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea