Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ψυχίατρος ΟΚΑΝΑ: Είχα εισηγηθεί η Άννυ να μείνει με τους παππούδες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

anny_pateras_

Ψυχίατρος ΟΚΑΝΑ: Είχα εισηγηθεί η Άννυ να μείνει με τους παππούδες

Μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη – καταγγελία κάνει  η ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ, Μαρία Καλογεροπούλου, στην πρωινή εκπομπή του Mega. Η ψυχίατρος κατήγγειλε ότι είχε ειδοποιήσει τέσσερις φορές τις αρχές για την ανάγκη άρσης κηδεμονίας του παιδιού από τους γονείς του χωρίς όμως να εισακουστεί.

Υπογράμμισε ότι τρία χρόνια είχε ορίσει το κράτος να παρακολουθεί εκείνη το ζευγάρι και όπως είπε έκανε τέσσερις καταγγελίες να γίνει άρση κηδεμονίας και να παραμείνει το παιδί στη γιαγιά και τον παππού, χωρίς όμως να αυτό να προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα ενδοοικογενειακής βίας.

Καταγγέλλει ότι είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές εγκαίρως αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο.

Σημείωσε ότι κάθε πατέρας έχει ένα ποσοστό του 10% στον πλανήτη -ίσως και παραπάνω- να πάσχει από “διπολική διαταραχή”.

Και συμπλήρωσε πως από ό,τι γνωρίζει δεν έπαιρνε τα χάπια του καθώς εάν τα λάμβανε μαζί με μια σωστή επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία, “δεν θα είχε κανένα πρόβλημα”.

Επισήμανε πως σταμάτησε να τους βλέπει εδώ και περίπου τρεις μήνες και αποκάλυψε πως ο πατέρας ήταν παντελώς αδιάφορος για το παιδί.

Από την άλλη για τη μητέρα είπε πως ναι μεν το ήθελε “αλλά να το μεγαλώνουν άλλοι, εκ του ασφαλούς και όποτε είναι επιλογή της να το βλέπει”. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως ο πατέρας επανειλημμένα κακοποιούσε το παιδί αλλά και ότι η μητέρα το γνώριζε.

«Τελευταία φορά που πήγα στον εισαγγελέα για τη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πριν από πέντε μήνες», είπε η Μαρία Καλογεροπούλου.

Δείτε στο βίντεο πως περιγράφει τη σχέση του παιδοκτόνου και της μητέρας με την Άννυ η ψυχολόγος.

[youtube id=”bNDf3IBIbAk” width=”620″ height=”360″]

Σήμερα μεταφέρεται στις φυλακές Κέρκυρας

Σήμερα μεταφέρεται στις φυλακές Κέρκυρας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατούνταν προσωρινά, ο πατέρας- παιδοκτόνος, ο οποίος έκανε όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει με τον φρικτό έγκλημα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος «Σάββας» θα μεταφερθεί σε ειδικό κελί, στο οποίο θα είναι μόνος του και όχι με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφάλειας.

Επιπλέον, η μητέρα της αδικοχαμένης Άννυ, θα οδηγηθεί στον ανακριτή αύριο, ενώ ο συνήγορος της, υποστηρίζει ότι η 25χρονη κινδυνεύει είτε εντός είτε εκτός φυλακής, καθώς η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Κάτι που φάνηκε και την Τρίτη, καθώς όσοι βρίσκονταν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να λιντσάρουν το ζευγάρι.

Η μητέρα της Άννυ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο από την οποία προέκυψε θάνατος και της ψευδορκίας.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με μαρτυρίες περνούσε δύσκολες ώρες με τον πατέρα του, με πολλούς να αναφέρουν ότι εκείνος χτυπούσε τόσο τη μητέρα όσο και την άτυχη 4χρονη.

Εκείνος μοιάζει ατάραχος και αμετανόητος για τη δολοφονία του ίδιου του του παιδιού… Ενδεικτικό είναι ότι περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς έκανε το αποτρόπαιο έγκλημα, χωρίς να «λυγίσει» ούτε μια στιγμή.

Εκτός από το φρικαλέο έγκλημα σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί και η απάθεια του πατέρα – δολοφόνου, όπως εκφράζεται μέσα από τους διαλόγους του με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με στοιχεία από την προανακριτική απολογία, οι διάλογοι έχουν ως εξής:

– Αστυνομικός: Έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; Έχεις καταλάβει τι μου λες; Έχω ανακρίνει εγκληματίες και όλο το οργανωμένο έγκλημα, ξέρεις τι μου λες αυτή τη στιγμή;

– Πατέρας: Εγώ το μόνο που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ψωμί και να με πας και για τη δόση μου. Και θα είμαι μια χαρά με αυτά.

Η νηφαλιότητα του δράστη, η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός απόκρυψης των στοιχείων αναδεικνύονται από την πώληση του καροτσιού, των παιχνιδιών και της κούνιας του παιδιού, στις 16-17 Απριλίου, για 55 ευρώ.

Αγόρασε επίσης καινούργια οικοσκευή, σκεύη, χαλιά, σκούπες, αλλά και σφουγγαρίστρες, ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Ο δράστης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθάρισε τα σιφώνια, τις σωληνώσεις και είχε προγραμματίσει για την αντικατάστασή τους.

Ο 27χρονος δεν παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε το παιδί, φέρεται να ομολόγησε όμως ότι μετά τον θάνατο του παιδιού προέβη στις ενέργειες ώστε να εξαφανίσει το πτώμα του. Δύο ημέρες εκτιμούν ότι κράτησε η διαδικασία.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως εκείνος θεωρεί ότι αν παραδεχτεί ότι την σκότωσε θα πάει φυλακή. Αν πει ότι το βρήκε νεκρό θα την γλιτώσει, γιατί θα κατηγορηθεί για περιύβριση. Για αυτό και έπρεπε να εξαφανίσει το πτώμα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του παιδιού.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika