Newsitamea.gr
AMEA news ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

“Ψαλίδι” και στις συντάξεις των αναπήρων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

FOROI4_

Περικοπές θα υποστούν και οι νέες εθνικές αναπηρικές συντάξεις όταν το ποσοστό αναπηρίας είναι χαμηλότερο από 80%. Πάνω από αυτό το ποσοστό αναπηρίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, χορηγείται πλήρης η εθνική σύνταξη χωρίς περικοπές.

Αν, όμως το ποσοστό αναπηρίας είναι μικρότερο, τότε στους συνταξιούχους που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% χορηγείται το 75% της εθνικής σύνταξης και με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως και 66,99% χορηγείται το 50% αυτής. Στους συνταξιούχους που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας έως 49,99% χορηγείται το 40% της εθνικής σύνταξης.

Οι συνταξιούχοι που έχουν πολλές κύριες συντάξεις θα παίρνουν μία εθνική σύνταξη. Στην περίπτωση συνταξιούχου ή δικαιούχου μιας πλήρους σε ποσό σύνταξης και μιας μειωμένης κύριας σύνταξης, το ποσό της χορηγούμενης εθνικής σύνταξης θα είναι πλήρες. Σε περίπτωση συνταξιούχου ή δικαιούχου δύο μειωμένων κύριων συντάξεων, καταβάλλεται το ποσοστό της εθνικής σύνταξης που αντιστοιχεί σε κάθε μία απ’ αυτές, εφόσον το άθροισμά τους είναι μικρότερο ή ίσο με το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης.

Θανάσης Λυρτσογιάννης / www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou