Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις Κωφών είναι γεγονός

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Samsung Open X

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις Κωφών είναι γεγονός

Στο Νόττινχαμ της Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις Κωφών το 20 με 27 Ιουλίου το 2015 όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Διεθνή Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (ICSD).

Το πρώτο παγκόσμιο  πρωτάθλημα τένις  κωφών είναι γεγονός. Βέβαια το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε για να συμπληρώσει τα περιφερειακά  πρωταθλήματα  Ευρώπης, Ασίας, και το Παναμερικανικό, καθώς και τα κύπελλα Ντρές και Μάερς,  με αποκορύφωμα πλέων το παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις .

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα υπάρχουν οι κατηγορίες ανδρών, γυναικών άλλα και τζούνιορ.

‘Είχαμε  αρχίσει να οργανώνουμε το πλάνο για την δημιουργία του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 2010. Εδώ και πολλά  χρόνια είχαμε μόνο περιφερικά πρωτάθλημα και τα κύπελλα αλλά και τους ολυμπιακούς Κωφών, έφτασε η ώρα και του παγκοσμίου πρωταθλήματος.’ Δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής για το τένις της ICSD, Τομπίας Μπούρζ.

‘Πολλές  χώρες έχουν περιορισμένο αριθμό αθλητών τένις με Κώφωση και έτσι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στα κύπελλα Ντρές και Μάερς και έπρεπε να περιμένουμε.  Τώρα έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε εθνικό επίπεδο και ίσως είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του αθλήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Κωφών Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για την προθυμία να οργανώση το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις

Το παγκόσμιο θα διεξαχθεί στο Νόττινχαμ τένις κέντρο, ένα μέρος που έχει φιλοξενήσει αρκετές επιτυχημένες διεθνείς εκδηλώσεις τένις για άτομα αναπηρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea