Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Προσβάσιμες σε ΑμεΑ 3 παραλίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

eba0658c2cf

Ευκολότερη πρόσβαση σε τρείς παραλίες του δήμου Τεμπών έχουν πλέον τα άτομα με αναπηρία, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού έργου, που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και  το Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015, και εκτελέστηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας και του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα:

Ολοκληρώθηκε το έργο «εφαρμογή συστήματος υποδομής βασικού εξοπλισμού ΑΜΕΑ με την εγκατάσταση  στις παραλίες του Δήμου Τεμπών»  μετά και την τοποθέτηση του παραπάνω συστήματος σε τρεις παραλίες του Δήμου Τεμπών.

Η προμήθεια του συστήματος αυτού ανέρχεται σε προϋπολογισμό 104.475,34 Ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο το Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015.

Αφορά την προμήθεια ειδικών πολυεστερικών διαδρόμων για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία, επίσης τρεις χημικές τουαλέτες για ΑΜΕΑ, τρεις κάδους απορριμμάτων για ΑΜΕΑ και τρία καροτσάκια για την πρόσβαση στην παραλία αλλά και με τη δυνατότητα τα ΑΜΕΑ να μπορούν να μπουν στη θάλασσα με αυτά τα ειδικά καροτσάκια και να κολυμπήσουν.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Η μελέτη και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός υλοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών και προμηθευτής είναι η εταιρία ΣΥΔΙΑΠ ΑΕ με εκπρόσωπο τον κ. Αθανάσιο Βλάχο.

Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και ασφαλτωμένοι δρόμοι εντός του παραλιακού οικισμού που θα βοηθήσουν στην μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ικανοποιημένος δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο τοσο και ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αλλά και ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος που δήλωσε:

«Η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία είναι δικαίωμα, είναι πολιτισμός.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στα  παράλια του Δήμου μάς  την πρωτοποριακή κατασκευή  που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι.

Η Δημοτική Αρχή  για ακόμη μια φορά δείχνει με πράξεις την ευαισθησία της στις ανάγκες πρόσβασης των ΑμεΑ στην παραλία.

Οι προσβάσιμες παραλίες στο Δήμο μας  μπορούν να αναδείξουν την περιοχή μας σε τουριστικό προορισμό για τα ΑμεΑ.»

www.eleftheria.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou