Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσβαση άνευ ορίων… ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία στις τέχνες καί τον πολιτισμό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4567

Πρόσβαση άνευ ορίων… ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία στις τέχνες καί τον πολιτισμό!!!

 

Τη σαιζόν 2014-15, εκτός από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα το Φεβρουάριο του 2015, η Στέγη θα διοργανώσει μία ακόμη δημόσια συζήτηση, η οποία θα εστιάσει αυτή τη φορά σε θέματα αισθητικής και δημιουργικής πρακτικής.

Ποιες νέες προκλήσεις θέτει η διαφορετικότητα του σώματος σε χορογράφους και χορευτές; Πώς αλλάζουν οι καθιερωμένες αφηγήσεις σε ένα τέτοιο πλαίσιο; Τι είναι τελικά χορός και ποιος είναι χορευτής; Σε ποιον βαθμό θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τους όρους που χρησιμοποιούμε για να αναλύσουμε και να ερμηνεύσουμε τα έργα;

Το Unlimited Access(Πρόσβαση άνευ ορίων) είναι ένα πρόγραμμα δράσεων και εργαστηρίων για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία, που πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2013 σε τέσσερις χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ελλάδα). Στόχος του είναι η ανάπτυξη των βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει μια ώρα πριν την εκδήλωση και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πάνελ των ομιλητών πατήστε εδώ

Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, καθώς και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou