Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πρόστιμο – Ανασφάλιστα οχήματα: Ποιοι πληρώνουν και ποιοι γλιτώνουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το αλαλούμ συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι όσοι δεν είχαν ασφαλιστεί μέχρι 6 Ιουνίου 2017 τελικά δεν γλιτώνουν το πρόστιμο ή την ταλαιπωρία στην περίπτωση που έπεσαν… θύματα της γραφειοκρατίας και της έλλειψης μηχανογράφησης.

Τα βασικά σενάρια είναι δύο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις όλα δείχνουν ότι τα 250 ευρώ θα τα πληρώσουν όσοι έχουν στην κατοχή τους όχημα που διαθέτει πινακίδες και δεν το έχουν ασφαλίσει.


Θα πρέπει δηλαδή σε κάθε περίπτωση και το πρόστιμο να πληρώσουν και να ασφαλίσουν, όπως οφείλουν, το όχημα.
Οι υπόλοιποι που έλαβαν μήνυμα για ανασφάλιστο όχημα αλλά είτε το έχουν μεταβιβάσει, είτε έχουν καταθέσει πινακίδες, έχει κλαπεί κλπ θα πρέπει να “τρέξουν” μόνοι ώστε να βεβαιώσουν ότι δεν οφείλουν να πληρώσουν το πρόστιμο.


Φωτογραφία αρχείου - Πηγή Eurokinissi

Φωτογραφία αρχείου – Πηγή Eurokinissi


Τα δύο σενάρια:

Το πρώτο σενάριο που δεν είναι όμως και το επικρατέστερο προβλέπει ότι θα δοθεί παράταση έως και έξι μήνες για την πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ και την ασφάλιση του ΙΧ.

Στο μεσοδιάστημα τα συναρμόδια υπουργεία θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των αρχείων οχημάτων που έδειξαν ως ανασφάλιστα οχήματα που έχουν αποσυρθεί, έχουν κλαπεί ή έχουν ακινητοποιηθεί με κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι η δίμηνη προθεσμία για την πληρωμή παραβόλων και την ασφάλιση των ΙΧ θα τρέξει κανονικά αλλά στο μεταξύ θα γίνει νέα διασταύρωση.

Το δεύτερο σενάριο, για να λήξει και πιο γρήγορα το αλαλούμ και το μέγα ζήτημα των ανασφάλιστων, φαίνεται αυτή την ώρα, ότι είναι και το επικρατέστερο.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea