Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Προσλήψεις ανέργων: Σχέδιο για 300.000 θέσεις εργασίας – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

– Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα
– Αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας για την περίοδο 2018 – 2020
– Νέοι επιστήμονες, άνεργοι περισσότερα από 5 έτη και 55αρηδες θα έχουν προτεραιότητα

Τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης έτσι ώστε μεγάλη μερίδα των ανέργων και ειδικότερα εκείνων που βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση σχεδιάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το πρόγραμμα αφορά στην περίοδο 2018-2020 και θα δοθεί βάρος στην απασχόληση ατόμων που βρίσκονται στην ανεργία για περισσότερα από πέντε χρόνια, άτομα που είναι ηλικίας άνω των 55 ετών και δεν μπορούν να βγουν σε σύνταξη, αλλά και νέους επιστήμονες που δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα-μαμουθ το οποίο περιλαμβάνει δράσεις για προσλήψεις 100.000 ανέργων μέσα στο 2018 και άλλων 150.000 ανέργων κάθε χρόνο για τα έτη 2019 και 2020.

Το πρόγραμμα έχει ήδη παρουσιαστεί στους δανειστές και αφορά σε περίπου 55.000 ανέργους ηλικίας 22 ως 29 ετών με πολύ υψηλά προσόντα, αλλά και περίπου 175.000 άτομα που δεν έχουν δουλειά τα τελευταία πέντε χρόνια.


Ο στόχος είναι διπλός. Απ’ τη μια η μείωση των ποσοστών ανεργίας και από την άλλη η ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς οι νέες θέσεις εργασίας θα φέρουν περισσότερα έσοδα.

Μέρος του σχεδίου είναι η κατάρτιση των ανέργων ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες για να βρουν δουλειά όταν έρθει η ανάπτυξη. Το πρόγραμμα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων πιθανότατα θα τρέξει με επιδοτούμενες θέσεις εργασίας (υποστήριξη μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους) .

Στην επίτευξη του στόχου θα συμβάλλει καη επαγγελματική πιστοποίηση των προσόντων αλλά και η επανακατάρτιση βάσει των αναγκών της αγοράς εργασίας.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika