Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πρωινά με χαμόγελο: Οι 6 καλύτερες τροφές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρωινά με χαμόγελο: Οι 6 καλύτερες τροφές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά

Πρωινά με χαμόγελο: Οι 6 καλύτερες τροφές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά!!!

 

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι έλεγαν οι παλιοί και σίγουρα κάτι παραπάνω από εμάς θα ήξεραν. Όλοι μας ξυπνάμε με μία και μόνο επιθυμία, να σηκωθούμε από το κρεβάτι και να μας περιμένει ένα πλούσιο πρωινό. Κρουασάν σοκολάτας, μπέικον, λουκάνικα, pancakes( πραγματική κόλαση), αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν εμφανίζεται στο τραπέζι της κουζίνας. Και πολύ καλά κάνουν, αφού ναι μεν μπορεί να αποτελούν το διατροφικό μας πόθο, αλλά σίγουρα δε μας δίνουν της θρεπτικές αξίες που χρειαζόμαστε για μία ημέρα γεμάτη ενέργεια και χαμόγελο.

Δείτε τι πρέπει να περιέχει το πρωινό σας και… ετοιμαστείτε:
Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών, δίνοντας στον οργανισμό σας τα απαραίτητα «εφόδια» για να ξεκινήσει σωστά τη μέρα του. Ακόμα, είναι μια πολύ καλή πηγή πρόσληψης ασβεστίου. Επιλέξτε το για το πρωινό σας, αλλά φροντίστε να μην έχει πολλά λιπαρά και πρόσθετα συστατικά που προσδίδουν άρωμα, αφού περιέχουν επιπλέον σάκχαρα. Για να το κάνετε λίγο πιο πλούσιο, αναμείξτε το με μερικά δημητριακά ή φρούτα.

Δημητριακά

Τα δημητριακά αποτελούν τη βάση για ένα υγιεινό πρωινό και όχι άδικα( το έχετε ακούσει πολλές φορές άλλωστε). Οι νιφάδες βρώμης που περιέχουν, μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτες μέχρι τα μέσα της ημέρας και να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό σας. Προσθέτοντας λίγους ξηρούς καρπούς ή φρούτα, μπορείτε να έχετε ένα ολοκληρωμένο και ιδανικό πρωινό, με την κατάλληλη ποσότητα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Και για αυτές που αγαπάνε τη σοκολάτα, μερικές νιφάδες κουβερτούρας, θα σας απογειώσουν… γευστικά.

Γκρέιπφρουτ

Γενικότερα, τα εσπεριδοειδή αποτελούν μια εξαιρετική λύση για την πρόσληψη της πολύ σημαντικής για τον οργανισμό μας, βιταμίνης C. Πιο συγκεκριμένα όμως, το γκρέιπφρουτ εξυπηρετεί 2 βασικούς σκοπούς. Μπορεί από τη μια να αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να εμπλουτίσετε τον οργανισμό σας με τη βιταμίνη C, όμως από την άλλη βοηθά εκπληκτικά και στην απώλεια βάρους. Με ένα σμπάρο… 2 τρυγόνια! Αν πάλι προτιμάτε την κλασσική αξία του φυσικού χυμού πορτοκαλιού, εμείς πάμε πάσο. Εννοείται, πως θα τονώσει τον οργανισμό σας εξίσου.

Αυγά

Να ξέρετε, πως οι Άγγλοι δεν τα αγαπούν(και προτιμούν) τυχαία.Παρά το γεγονός ότι «κατηγορούνταν» για υψηλά ποσοστά χοληστερίνης, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει για τα καλά την επανένταξή τους στη διατροφική μας καθημερινότητα. Έρευνες μάλιστα μας επιβεβαιώνουν, ότι τα αυγά όχι μόνο δεν επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας, αλλά περιέχουν 13 θρεπτικά συστατικά, άκρως ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Άρα, απολαύστε τα άφοβα!

Μπανάνες

Αν και… παρεξηγημένο φρούτο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε άμυλο αλλά και για των πολλών της θερμίδων, η μπανάνα αποτελεί μια πολύ καλή και γρήγορη διατροφική επιλογή για πρωινό. Το αγαπημένο αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C, συνδυασμός που βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να εμπλουτίσετε το μπολ των δημητριακών σας ή το γιαούρτι σας με μερικά κομμάτια μπανάνας και εμείς θα σας χειροκροτήσουμε για την επιλογή σας αυτή.

Καφές

Απαραίτητος και μακάρι να βρισκόταν στο κομοδίνο σας με το που ξυπνάτε. Μπορεί να πίνετε μία κούπα κάθε πρωί καφέ για να «ξυπνήσετε», όμως τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό. Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας προστατεύσει από τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, αλλά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του οργανισμού σας. Φροντίστε βέβαια να μην φορτώνετε το σώμα σας με περιττές θερμίδες, προσθέτοντας ζάχαρη, γάλα ή διάφορα αρωματικά στον καφέ σας.

 

queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika