Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Προεμμηνορυσιακές λιγούρες: τρώμε περισσότερο πριν την περίοδο;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Προεμμηνορυσιακές λιγούρες: τρώμε περισσότερο πριν την περίοδο;

 Προεμμηνορυσιακές λιγούρες: τρώμε περισσότερο πριν την περίοδο;

Δεν είναι ιδέα σας. Πριν την περίοδο, η ακατανίκητη πείνα χτυπάει σε πολλές γυναίκες την πόρτα και σίγουρα δεν πρόκειται για σύμπτωση. Οι ειδικοί λένε, μάλιστα, ότι δεν είναι λίγες οι γυναίκες που 2 εβδομάδες πριν την έναρξη περιόδου, αρχίζουν να αισθάνονται την επιθυμία να φάνε περισσότερο –κάτι που σημαίνει ότι το μισό μήνα, η πρόσληψη φαγητού αυξάνεται για κάποιες.

Αυτό έχει αποδειχτεί και με παλιότερη μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο International Journal of Obesity, η οποία έχει δείξει ότι το διάστημα αυτό, η πρόσληψη των θερμιδών αυξάνεται από 90 ως 500. Ένοχος δεν είναι άλλος από τις ορμόνες και μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, το στομάχι μιας γυναίκας φαίνεται ότι αδειάζει γρηγορότερα αυτό το διάστημα, σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 25%.

Προεμμηνορυσιακές λιγούρες: τρώμε περισσότερο πριν την περίοδο;

Αν ψάχνετε ακριβώς ποιον να κατηγορήσετε γι’ αυτή την αυξημένη ανάγκη που έχετε να φάτε και για τις λιγούρες που σας ταλαιπωρούν, «εχθρός» σας είναι πιθανότατα η προγεστερόνη που αυξάνεται αμέσως μετά την ωορρηξία.

Επειδή, όμως, η περίοδος και οι ορμόνες δεν θα σας αφήσουν ήσυχες τόσο εύκολα, πρέπει να πάρετε μέτρα αν δεν θέλετε να πέσετε θύματά τους. Τι να κάνετε;

  • Καταναλώστε τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης, ζυμαρικά ολικής άλεσης κ.ο.κ. Με την κατανάλωση τέτοιων τροφών, η πέψη καθυστερεί και δεν νιώθετε πάλι γρήγορα την ανάγκη να φάτε.
  • Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας, προτιμώντας το άπαχο κρέας (π.χ. κοτόπουλο ή γαλοπούλα), γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, αβγά, ξηρούς καρπούς κ.ο.κ. Με την πρωτεΐνη αυξάνετε την ενέργειά σας και νιώθετε και πάλι χορτάτες για περισσότερη ώρα.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης