Newsitamea.gr
ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πράγματι γενναία ! Ο καρκίνος είναι ένας κτηνώδης αντίπαλος. Αλλά υπάρχει ομορφιά και δύναμη να το αντέξεις..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsitamea2

Πράγματι γενναία ! Ο καρκίνος είναι ένας κτηνώδης αντίπαλος. Αλλά υπάρχει ομορφιά και δύναμη να το αντέξεις..

Υπάρχει κάτι απόκοσμο στον τρόπο που απεικονίζονται όσοι έχουν επιζήσει από τον καρκίνο. Ξεκινάει με χαμογελαστά μοντέλα που φορούν καπέλα και τα οποία απέχουν πολύ από τα φυλλάδια που πληροφορούν για τον καρκίνο στα κέντρα αντιμετώπισης του καρκίνου.Με πιασάρικους τίτλους,όπως :’’Το λέμφωμα και εσύ’’ ή ‘’Το τέλος των επιλογών ζωής’’,τα φυλλάδια συμβάλλουν στη μακάβρια διαφήμιση.

Μια γυναίκα με λαμπερά μάτια να κρατάει τα χέρια αγαπημένου της στο εξώφυλλο με τίτλο:’’Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον καρκίνο στο κόλον’’,μοιάζει να λέει:’’Δείτε πόσο συναρπαστική μπορεί να γίνει αυτή η διάγνωση καρκίνου.Περιμένω με ανυπομονησία τη διαδικασία αυτή. Κι εσείς επίσης.’’

‘Ενας στωικός,ηλικιωμένος κύριος γέρνει σ’ένα δέντρο στο εξώφυλλο του φυλλαδίου με τίτλο:’’Κατανοώντας τον προστάτη’’.Το βλέμμα στο πρόσωπό του όμως υπονοεί ότι ποτέ δεν ήθελε τον προστάτη.

Μετά τη διάγνωση του καρκίνου οι επόμενες εικόνες που τυπικά σχεδιάζονται για δημόσια κατανάλωση είναι αυτές των επιζώντων από την ασθένεια.Ξέρετε αυτές  με ροζ καπέλα,χαμογελαστά πρόσωπα και δύναμη,δύναμη,δύναμη.

Επομένως  να η υπόθεση: Πολλά συμβαίνουν  στο ενδιάμεσο και δεν έχουν να κάνουν καθόλου με χαμόγελα και ροζ καπέλα.

Καταλαβαίνω γιατί επιλέγουν χαρούμενα,χαμογελαστά πρόσωπα για το ‘’πρόσωπο του καρκίνου’’.Κανένας δεν θα έπαιρνε ένα φυλλάδιο με τη γιαγιά που καταρρέει και να ξεστομίζει :’’Γιατί σ’εμένα;’’. Πιστεύω όμως επίσης ότι είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής και να μπορείς να προετοιμάζεις όσους  μπαίνουν σ’αυτό το μονοπάτι.

Ο καρκίνος και η θεραπεία του δεν είναι ευχάριστοι.Το να επιβιώνεις σημαίνει να μπαίνεις στο κέντρο της ανθρώπινης ύπαρξης  μαζί με όλην την  τόλμη και τη χάρη που συνοδεύουν αυτό.

Να γιατί ,μια κρύα μέρα του Οκτώβρη ,ό καλύτερος μου φίλος και εγώ τολμήσαμε να βγούμε στο δάσος να δώσουμε τεκμήρια για το ”ενδιάμεσο” του καρκίνου. Εκείνον τον καιρό,είχα ολοκληρώσει 5 από τις 6 χημειοθεραπείες. Δεν ήμουν στα πιο λεπτά μου. Θα έχανα άλλα 3 κιλά ,θα χρειαζόμουν αλατούχο διάλυμα και αίμα για να τελειώσω  την τελευταία μου θεραπεία. Ενώ λοιπόν αυτές οι φωτογραφίες δεν θα έμπαιναν ποτέ  σε εξώφυλλο φυλλαδίου με τίτλο:’’ο καρκίνος του μαστού κι εσείς’’,είναι εν τούτοις μια πραγματικότητα.

Ο καρκίνος είναι ένας κτηνώδης αντίπαλος. Αλλά υπάρχει ομορφιά και δύναμη να το αντέξεις και να υπάρχει ειλικρίνεια. Ήμουν εδώ. Αυτό είναι μέρος της ιστορίας μου. Δε φοβάμαι.
ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΆΛΜΠΟΥΜ ΕΔΩ 

Επιμελεια  Σοφία Μ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Καρκίνος του παγκρέατος: Όλα τα συμπτώματα και αίτια – Σκοτώνει μέσα σε λίγο καιρό αν δεν εντοπιστεί άμεσα

newsitamea

Κίρρωση του ήπατος: Πότε και γιατί ο ασθενής μπορεί να παραμένει ασυμπτωματικός

Efi Nika