Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πόσων χρονών είναι το στρώμα σας;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόσων χρονών είναι το στρώμα σας;

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για καλή υγεία, αλλά σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες παραμελούν μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις του: το στρώμα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Το 28% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το στρώμα τους έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 8 χρόνια που συνιστώνται ως το μέγιστο χρονικό όριο πέρα από το οποίο πρέπει να αλλάζουμε το στρώμα μας.

Μάλιστα για το 5%, το «προ πολλού» σημαίνει ότι έχουν το στρώμα τους επί περισσότερα από 15 χρόνια – μερικοί, δε, από το… 1975!

Τα ευρήματα αυτά, που προέρχονται από 2.000 εθελοντές, μπορεί να εξηγούν γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι δεν βρίσκουν στον ύπνο την ξεκούραση που χρειάζονται.

Όντως, η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο ο ένας στους 12 ερωτηθέντες ξυπνούν σε καθημερινή βάση ανανεωμένοι από τον ύπνο τους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης OnePoll για λογαριασμό της εταιρείας κρεβατιών Dreams.

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  τα καλύτερα στρώματα για ύπνο αποτελούνται από ελαστικά υλικά, που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος.

Σε γενικές γραμμές, ημίσκληρα στρώματα ενδείκνυνται για όσους κοιμούνται μπρούμυτα, σκληρά στρώματα σε όσους κοιμούνται ύπτια και μαλακά στρώματα σε όσους κοιμούνται στο πλάι.

Είναι προτιμότερη η αγορά στρώματος και υποστρώματος, γιατί έτσι παρέχεται καλύτερη υποστήριξη στο σώμα.

 

 

 

 

 

Πηγή : Web Only tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika