Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Πόσο κακό είναι να τραβάμε τις άσπρες τρίχες από τα μαλλιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6

Πόσο κακό είναι να τραβάμε τις άσπρες τρίχες από τα μαλλιά

Όταν βλέπετε τις πρώτες άσπρες τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους στα μαλλιά σας, είναι λογικό να θέλετε να απαλλαγείτε από αυτές. Υπάρχουν δύο όμως επιλογές: να τις αγνοήσετε ή να τις τραβήξετε από τη ρίζα. Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι πιο έξυπνο είναι να τις αφήσετε διότι αν τις κόψετε, περισσότερες άσπρες τρίχες θα αναπτυχθούν στη θέση της.

Κάποιες γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα με το γκριζάρισμα των μαλλιών και υιοθετούν ένα στυλ σαν της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ή λίγο πιο κλασικό όπως της βασίλισσας Ελισάβετ. Ποιο είναι όμως το σωστό; O Randy Schueller, επιστήμονας της κοσμητικής ιατρικής και αισθητικής, εξηγεί.

«Δεν είναι κακό να τραβήξετε από την ρίζα μια άσπρη τρίχα από τα μαλλιά σας αλλά επίσης δεν είναι και καλό», εξηγεί ο Schueller. Εκτός αυτού τονίζει ότι το αποτέλεσμα της απαλλαγής από την γκρίζα τρίχα είναι προσωρινό και όχι μόνιμο!

«Το ωοθυλάκιο (ο μικρός σωλήνας κάτω από το δέρμα που παράγει την τρίχα) είναι ακόμα ζωντανό και θα παράγει άλλη μία άσπρη τρίχα για να αντικαταστήσει εκείνη που τραβήχτηκε», λέει χαρακτηριστικά ο Schueller. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγείτε μαγικά από τις άσπρες τρίχες!

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζει πώς στην θέση της μαδημένης άσπρης τρίχας δεν ξεφυτρώνουν περισσότερες άσπρες. «Αυτό είναι μύθος, διότι το ένα θυλάκιο δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα!», υπογραμμίζει ο Schueller.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα! Αν είστε τυχερές, όταν η νέα τρίχα μεγαλώσει μπορεί να είναι λιγότερο γκρι από την προκάτοχη της. Αυτό συμβαίνει γιατί η μελανογένεση (η διαδικασία κατά τη οποία οι θύλακες των τριχών δημιουργούν τη χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα στα μαλλιά) δεν είναι μία απολύτως συνεπής διαδικασία.

Και υπάρχει και μια τρίτη επιλογή. Αγνοήστε την άσπρη ή γκρίζα τρίχα και μην δίνετε καμία σημασία μέχρι να έχετε ένα κεφάλι γεμάτο από πανέμορφα γκρίζα μαλλιά. Κάθε ηλικία έχει άλλωστε την ομορφιά της!

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φράσεις σπουδαίων γυναικών για τη Γυναίκα…

Efi Nika

«Να γιατί οι μαμάδες είμαστε συνέχεια κουρασμένες και αγχωμένες»

Penni Syggrou

Όταν η μαμά μεγαλώνει μόνη της το παιδί

newsitamea