Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα ρευτεί το μωρό σας σωστά!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς θα ρευτεί το μωρό σας σωστά! (βίντεο)

Πώς θα ρευτεί το μωρό σας σωστά!!!-ΒΙΝΤΕΟ

 

Το να ταΐζετε το μωράκι σας είναι μια εμπειρία από μόνη της! Το ρέψιμο είναι ένα μέρος αυτής της εμπειρίας, αρκετά δύσκολη ειδικά για τις γυναίκες που γίνονται πρώτη φορά μανούλες.

Το ρέψιμο είναι μια ουσιαστική δραστηριότητα μετά το κάθε τάισμα του παιδιού σας. Όταν τα μωρά είτε μητρικό είτε μπιμπερό, καταπίνουν πολύ αέρα. Αν το μωρό σας δεν ρευτεί σωστά, οι μικρές φυσαλίδες αέρα στο εσωτερικό της κοιλίτσας του μπορεί να το αναστατώσει και μπορεί να προκαλέσει γουλιές, κολικούς και αέρια. Ως εκ τούτου, τα συχνά ρεψίματα μεταξύ των γευμάτων είναι σημαντικά, ακόμη και όταν το μωρό σας δεν το χρειάζεται.

Τα μωρά που θηλάζουν συνήθως δεν ρεύονται τόσο συχνά όσο τα μωρά που πίνουν γάλα με το μπιμπερό.

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι ρεψίματος όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που σας φαίνεται πιο εύκολος.

1. Καθίστε και βάλτε το στον ώμο σας

Καθίστε ίσια και να κρατήστε το μωρό σας στο στήθος σας, και βάλτε το πηγούνι του να ακουμπά στον ώμο σας. Στηρίξτε το μωρό σας με το ένα χέρι και τρίψτε με το άλλο την πλατούλα του. Αυτό θα απαλλάξει το στομαχάκι του από τον παγιδευμένο αέρα. Αυτή η θέση θέλει υπομονή μιας και θα χρειαστεί 4-7 λεπτά για να ρευτεί.

2. Βάλτε το σε καθιστή θέση

Τοποθετήστε το σε καθιστή θέση (όπως θα δείτε και στο βίντεο) και με το ένα χέρι σας κρατήστε το κεφαλάκι του σταθερά μπροστά και με το άλλο χτυπήστε ελαφριά την πλάτη του. Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική στάση μιας και σε μόλις 1-2 λεπτά το μωρό θα έχει ρευτεί.

3. Με το πρόσωπο προς τα κάτω

Καθίστε σε όρθια θέση και τοποθετήστε το μικρό σας στα πόδια σας και τρίψτε απαλά την πλατούλα του. Να είστε βέβαιη ότι το κεφάλι του μωρού σας δεν είναι χαμηλότερο από το υπόλοιπο σώμα του. Σε αυτή τη στάση καλό θα είναι να βάλετε ένα πανάκι στα πόδια σας, καθώς μπορεί το μωρό να βγάλει γουλιές.

Δείτε το βίντεο!

[youtube id=”uuAXZjUgnog” width=”620″ height=”360″]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika