Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς θα πάρετε πρωτεΐνη χωρίς να φάτε κρέας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς θα πάρετε πρωτεΐνη χωρίς να φάτε κρέας

Πώς θα πάρετε πρωτεΐνη χωρίς να φάτε κρέας!!!

 

Πριν και μετά την περίοδο των γιορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα κ.α.) πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για να αντισταθμίσουν τις… παρασπονδίες των εορταστικών γευμάτων.

Όταν το κάνουν αυτό, συνειδητοποιούν ότι θέλουν να καταναλώνουν περισσότερη ποσότητα τροφής, επειδή η έλλειψη πρωτεΐνης και λιπαρών από το κρέας, το οποίο πλέον αποφεύγουν, τους κάνει νιώθουν διαρκώς πεινασμένοι.

Εκτός αυτού, δεν γνωρίζουν ποιες τροφές να επιλέξουν για να βρουν την πρωτεΐνη που τόσο έχει ανάγκη ο οργανισμός τους, χωρίς να ακουμπήσουν όμως κρέας. Ενώ η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη, την οικοδόμηση των μυών, το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και την αναπνευστική λειτουργία, η φυτική πρωτεΐνη (εκείνη που προέρχεται από φυτά και όχι από ζώα) έχει λιγότερες θερμίδες και λίπος από τη ζωική πρωτεΐνη.

Αυτό σας βοηθάει να κάνετε αποτοξίνωση και ταυτόχρονα να χάσετε κάποια κιλά, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε εκείνες τις τροφές που θα σας δώσουν αρκετή φυτική πρωτεΐνη για να μην έχει πρόβλημα ο οργανισμός σας.

Φακές: Μία κούπα φακές, εκτός από πολύ σίδηρο, περιέχει και 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, όσα δηλαδή θα βρείτε και σε μια μπριζόλα 200 γραμμαρίων.

Γιαούρτι: Το πλήρες γιαούρτι περιέχει 11-17 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ατομική συσκευασία (1 κεσεδάκι).

Τόφου: Μισή κούπα τόφου από σόγια περιέχει πάνω από 10 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Σπανάκι: Μία κούπα από βρασμένο σπανάκι περιέχει τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, ενώ είναι και μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο και σίδηρο.

Κινόα: Μία κούπα μαγειρεμένης κινόα περιέχει πάνω από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά της σε ίνες θα σας κάνει να νιώσετε περισσότεροι πλήρεις (χορτασμένοι).

Ξηροί καρποί: Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί είναι καλή πηγή μη-ζωικής πρωτεΐνης. Τα 30 γραμμάρια ψημένων ξηρών καρπών περιέχουν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Είναι κατάλληλη για εσένα;

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea