Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ανέξοδα;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ανέξοδα;

 Πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ανέξοδα;

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε κάθε ευρώ έχει σημασία. Αν λοιπόν θέλετε να καθαρίσετε τα κλιματιστικά σας πριν μας επισκεφθεί για τα καλά το καλοκαίρι, χωρίς όμως να χρειαστεί να πληρώσετε τεχνικό, δείτε τι θα χρειαστείτε για να το κάνετε μόνοι σας και σχεδόν δωρεάν.

-Μια τρόμπα (από αυτές που φουσκώνουμε λάστιχα ποδηλάτων) ή ένα ειδικό δοχείο spray.

-Ένα καθαριστικό κλιματιστικών (που θα βρείτε σε super market)

-Ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους

-Μια σκάλα

-Ένα καθαρό πανί

Ξεκινήστε τον καθαρισμό από την εσωτερική μονάδα αφού πρώτα βγάλετε το κλιματιστικό από το ρεύμα. Στις δύο άκρες της μονάδας υπάρχουν δύο εγκοπές που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε το καπάκι του κλιματιστικού.  Αφού το ανοίξετε, θα βρείτε τα φίλτρα, τα οποία και θα βγάλετε για να τα πλύνετε στο μπάνιο.

Κάτω ακριβώς από τα φίλτρα βρίσκεται ο εξατμιστής του κλιματιστικού. Χρησιμοποιήστε την τρόμπα, την οποία θα έχετε γεμίσει με καθαριστικό κλιματιστικών και ψεκάστε τον εξατμιστή. Στη συνέχεια, με το πινέλο, καθαρίστε τις επιφάνειες.

Πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ανέξοδα;

Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε από το κλιματιστικό όλο το καθαριστικό που έχει απομείνει. Αυτό θα το κάνετε πάλι με τη βοήθεια της τρόμπας ή του δοχείου spray, τα οποία όμως θα έχετε γεμίσει με νερό. Ψεκάζετε και στη συνέχεια καθαρίζετε με το πινέλο.

Τέλος, με ένα υγρό πανί, καθαρίζετε όλα τα εξωτερικά μέρη του κλιματιστικού και αφού ξαναβάλετε το φίλτρο στη θέση του, επανατοποθετείτε και το καπάκι.

Ακολουθεί ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας: για τον καλό καθαρισμό της μονάδας αυτής, αρκεί ένα καλό πλύσιμο με νερό-με το λάστιχο της βεράντας σας- στο πίσω μέρος τους κλιματιστικού. Μην φοβηθείτε να ρίξετε νερό πάνω στη μονάδα ακόμη και με πίεση. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως η εξωτερική μονάδα συχνά εκτίθεται σε έντονες βροχοπτώσεις. Αφήστε το να στεγνώσει και το κλιματιστικό σας θα είναι σαν καινούργιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou