Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα καταλάβετε εάν το παιδί σας αναπτύσσεται κανονικά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Πώς θα καταλάβετε εάν το παιδί σας αναπτύσσεται κανονικά!

Πώς θα καταλάβετε εάν το παιδί σας αναπτύσσεται κανονικά!

Η παιδική και εφηβική ηλικία αποτελούν περιόδους της ζωής όπου το σώμα μεγαλώνει: όλοι οι ιστοί αναπτύσσονται, αυξάνουν τα οστά, οι μύες, και τελικά το ύψος και το βάρος του παιδιού.

Για να διαπιστωθεί εάν η σωματική ανάπτυξη ενός παιδιού πραγματοποιείται με φυσιολογικό ρυθμό είναι απαραίτητη η συχνή αξιολόγησή του.

Πώς, όμως, αξιολογείται η σωματική ανάπτυξη ενός παιδιού;

Η αξιολόγηση της ανάπτυξης ενός παιδιού πραγματοποιείται συνήθως με τη χρήση των καμπυλών ανάπτυξης βάρους, ύψους και δείκτη μάζας σώματος σε σχέση με την ηλικία, οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο.

Τέτοιου είδους διαγράμματα περιέχονται και στα παιδικά βιβλιάρια υγείας. Στα διαγράμματα των καμπυλών ανάπτυξης σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι μετρήσεις βάρους, ύψους και δείκτη μάζας σώματος του παιδιού είτε από τον επαγγελματία υγείας που παρακολουθεί το παιδί (π.χ. τον παιδίατρο) είτε από τους ίδιους τους γονείς.

Οι μετρήσεις αυτές βοηθούν στο να παρακολουθείται διαχρονικά η σωματική του ανάπτυξη. Μία και μόνο αξιολόγηση της ανάπτυξης ενός παιδιού δεν μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες για το αν η ανάπτυξή του είναι ή όχι ικανοποιητική.

 

 

 

 

www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15 μηνών μωρό κατάπιε το μονόπετρο της μαμάς του και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του!

Efi Nika

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Penni Syggrou

Ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται ένα παιδί όταν αρρωσταίνει, είναι η μαμά του

Efi Nika