Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα κάνετε το παιδί να νιώσει συναισθηματική ασφάλεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το παιδί έρχεται σε έναν κόσμο άγνωστο, είναι γεμάτο φόβους και ανασφάλειες και έχει ανάγκη όσο τίποτα την παροχή συναισθηματικής ασφάλειας από τους γονείς του. Μάθετε περισσότερα:

Το πρώτο και κύριο είναι να αφιερώνεστε εξ’όλοκλήρου στην ανατροφή του και να σας βλέπει ότι πασχίζετε για το καλύτερο για εκείνο, παρά τα όποια λάθη προκύψουν στην πορεία.

Επιπλέον, πολύ σημαντική είναι η διαθεσιμότητά σας κάθε φορά που σας χρειάζεται. Είτε αυτό είναι μια κάλυψη βιοτικής ανάγκης του, είτε ανάγκη προστασίας από κάτι, είτε μια απλή συζήτηση για έναν προβληματισμό του, το παιδί πρέπει να ξέρει ότι δεδομένα θα είσαστε στο πλευρό του.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στη συμπεριφορά σας απέναντί του. Ο σεβασμός είναι κομβικής σημασίας στη δημιουργία συναισθηματικής ασφάλειας και ενίσχυσης του μεταξύ σας δεσίματος. Αντίθετα, οι συνεχείς παρεμβατικοί και οι τάσεις υπερπροστατευτισμού θα έχουν μόνο αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση σας.

Δείξτε στο παιδί με κάθε ευκαιρία πόσο το αγαπάτε και το νοιάζεστε. Η γονεϊκή αγάπη και το γνήσιο ενδιαφέρον είναι εξέχουσας σημασίας στο κομμάτι της συναισθηματικής ασφάλειας του παιδιού.

Το παιδί πρέπει να γνωρίζει ότι τα συναισθήματά σας είναι αναλοίωτα στο χρόνο και θα μείνουν ανεπηρέαστα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η σταθερότητα και η συνέπεια είναι βασικοί παράγοντες για τη συναισθηματική ασφάλεια του μικρού σας.

Φροντίστε να έχετε καλή και ποιοτική σχέση με το σύντροφό σας και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον αφήστε το παιδί έξω από αυτό. Όταν το παιδί βλέπει τους γονείς του αγαπημένους, χωρίς να είναι παρόν σε μεταξύ τους διενέξεις, είναι σίγουρο ότι θα νιώσει ηρεμία και εσωτερική γαλήνη.

Τέλος, εξίσου σημαντική είναι η εικόνα που έχει το παιδί για κάθε γονιό ξεχωριστά. Στα δικά του μάτια είναι άνθρωποι που θαυμάζει και τους έχει ως πρότυπα ή μήπως το ακριβώς αντίθετο; Ανάλογα την απάντηση, μπορείτε να συμπεράνετε κατά πόσο νιώθει συναισθηματική ασφάλεια ή όχι.

ΠΗΓΗ: mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou