Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα αντιμετωπίσετε ένα… δύσκολο παιδί!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

13

Πώς θα αντιμετωπίσετε ένα… δύσκολο παιδί!!!

 

Είναι παιδιά στην προσχολική ηλικία, που θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολα στο χειρισμό τους. Έχουν έντονη προσωπικότητα, αντιδρούν στις υποδείξεις και κάνουν πάντοτε του κεφαλιού τους.

Οι γονείς προσπαθούν να τα φέρουν με τα «νερά» τους, να τους επιβληθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, δοκιμάστε τις συμβουλές.

• Βήμα 1ο

Χτίστε μία αρμονική σχέση. Καλύτερο είναι να μην είστε μόνο φίλοι με το παιδί σας, αλλά να αντιλαμβάνεται ότι η σχέση σας είναι εκείνη του γονέα με το παιδί. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν πρέπει να είστε φιλικοί με το παιδί σας. Έτσι είναι πιο εύκολο να το κάνετε να ακούει τις οδηγίες σας, που δεν θα δίνονται με μορφή εντολών, αλλά συμβουλών. Επιπλέον, θα του αυξήσετε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό.

• Βήμα 2ο

Προσεγγίστε τη συμπεριφορά του, χωρίς συναίσθημα. Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος και εκλαμβάνουν προσωπικά την… κακή συμπεριφορά των παιδιών τους. Αυτό, όμως, έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπισή της. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο έχετε να διαχειριστείτε δύο προβλήματα: τη συμπεριφορά του και τις ενοχές σας.

• Βήμα 3ο

Αντιμετωπίστε ένα ζήτημα κάθε φορά. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, που δεν σας αρέσουν, που θέλετε να αλλάξετε, αλλά είναι αδύνατο να τα καταφέρετε, εάν ασχοληθείτε με όλα ταυτόχρονα.

• Βήμα 4ο

Παραμείνετε συνεπείς. Η συνέπεια είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση της… κακής συμπεριφοράς. Εάν πείτε στο παιδί σας ότι γι’αυτό το πράγμα, που έκανε, θα υποστεί μία αρνητική συνέπεια, μία τιμωρία, και δεν το πράξετε, τότε δεν πρόκειται ποτέ να μάθει ότι οι πράξεις των ανθρώπων έχουν συνέπειες.

• Βήμα 5ο

Δώστε του φωνή. Εάν το παιδί σας εμφανίζει δύστροπη συμπεριφορά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι πολύ σοβαρό το απασχολεί. Προσπαθήστε με διερευνητικές ερωτήσεις να μάθετε τι και να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

• Βήμα 6ο

Ζητήστε βοήθεια. Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση, εάν το παιδί σας έχει γίνει επιθετικό με τα αδέρφια ή τους συμμαθητές του και εσείς δεν μπορείτε να το κοντρολάρετε, δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

 

 

mother.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika