Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Πώς συνδέεται η ηλικία του πατέρα με κίνδυνο για καρκίνο αίματος στο παιδί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

cancer-

Πώς συνδέεται η ηλικία του πατέρα με κίνδυνο για καρκίνο αίματος στο παιδί;

Σε νέα έρευνα, συμμετέχοντες που είχαν πατέρες ηλικίας 35 ετών και άνω όταν γεννήθηκαν, εμφάνισαν 63% υψηλότερο κίνδυνο κακοηθειών στο αίμα σε σύγκριση με όσους είχαν πατέρες νεότερους των 25 ετών.

Νέα έρευνα συνδέει την ηλικία του πατέρα όταν γίνεται γονιός με τον κίνδυνο το παιδί να εμφανίσει ως ενήλικος καρκίνο στο αίμα και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτό φάνηκε να ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά χωρίς αδέρφια.

Ωστόσο, η έρευνα δεν ανακάλυψε σχέση μεταξύ του να έχει κάποιος μεγαλύτερη μητέρα και αυτών των καρκίνων.
Ο ερευνητής Lauren Teras του American Cancer Society, δήλωσε ότι ο δια βίου κίνδυνος για τους συγκεκριμένους καρκίνους είναι αρκετά χαμηλός- περίπου ένας στους 20 άντρες. Παρόλα αυτά, η έρευνα υπογραμμίζει την ανάγκη περισσότερης έρευνας ώστε να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα και να αποσαφηνιστεί το βιολογικό υπόβαθρο της σχέσης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 138.003 γυναικών και αντρών. Υπήρξαν 2.532 περιστατικά αιματολογικών καρκίνων που εντοπίστηκαν μεταξύ 1992 και 2009. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ισχυρή θετική σχέση με την ηλικία του πατέρα σε συμμετέχοντες χωρίς αδέρφια.

Στη συγκεκριμένη ομάδα όσοι είχαν πατέρες ηλικίας 35 ετών και άνω όταν γεννήθηκαν, εμφάνισαν 63% υψηλότερο κίνδυνο κακοηθειών στο αίμα σε σύγκριση με όσους είχαν πατέρες νεότερους των 25 ετών.

Η έρευνα δείχνει προς την ανάγκη περαιτέρω έρευνας για την καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ της ηλικίας του πατέρα και των κακοηθειών στο αίμα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Epidemiology.’’

 

Πηγές: ‘’American Journal of Epidemiology.’’ ./ www.iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Καρκίνος: Υπάρχουν σημάδια που θα μπορούσαν να εντοπιστούν χρόνια πριν από τα συμπτώματα, λέει νέο ερευνητικό ινστιτούτο

Γιώργος Newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea