Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς το περισσότερο νερό μπορεί να βοηθήσει σε υγεία και σιλουέτα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς το περισσότερο νερό μπορεί να βοηθήσει σε υγεία και σιλουέτα

Αυξήστε το νερό και θα δείτε τις θερμίδες να μειώνονται

Νέα έρευνα εξέτασε τις διαιτητικές συνήθειες περίπου 18 χιλιάδων ενηλίκων στις ΗΠΑ και βρήκε ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων που αύξησαν την κατανάλωση νερού κατά 1%, μείωσαν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, αλλά και την κατανάλωση βλαβερών για την υγεία ουσιών.

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, το νερό συνήθως μπαίνει σε δεύτερη μοίρα στην καθημερινότητά μας, καθώς δεν ιδρώνουμε, ούτε διψάμε το ίδιο με το καλοκαίρι. Πρόσφατη έρευνα, όμως, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Nutrition and Dietetics, έδειξε ότι όσοι θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους ή να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης, νατρίου και κορεσμένου λίπους, τότε το νερό –και η ελάχιστη αύξησή του- είναι η λύση τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κατά την οποία ελέγχθηκαν 18.300 ενήλικες, βρέθηκε ότι η πλειοψηφία όσων αύξησαν την κατανάλωση νερού –βρύσης ή από ψύκτη- κατά 1%, μείωσαν την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, ζάχαρης, νατρίου και χοληστερόλης.

Πώς το περισσότερο νερό μπορεί να βοηθήσει σε υγεία και σιλουέτα

Περισσότερο νερό, λιγότερη ζάχαρη, αλάτι και κακά λιπαρά

Συγκεκριμένα, όσοι αύξησαν την κατανάλωση κατά 1, 2 ή 3 φλιτζάνια καθημερινά, μείωσαν κατά 68 με 205 θερμίδες καθημερινά και την πρόσληψη νατρίου κατά 78 με 235mg, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Illinois και τον καθηγητή Ruopeng An. Ταυτόχρονα, κατανάλωναν 5-18 γραμμάρια λιγότερη ζάχαρη και μείωσαν την κατανάλωση χοληστερόλης κατά 7-21mg την ημέρα.

Τα οφέλη ήταν τα ίδια για όλους, ανεξαρτήτως βάρους, εθνικότητας και τα ευρήματα δείχνουν ότι πρέπει να γίνουν παγκοσμίως εκστρατείες για την προώθηση της κατανάλωσης νερού, αντί άλλων ροφημάτων και αναψυκτικών.

Αντί, λοιπόν, να μειώσετε την κατανάλωση νερού τώρα που πιάνουν τα κρύα, διατηρήστε την ίδια με το καλοκαίρι και –γιατί όχι- αυξήστε τη λίγο.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δημοφιλή ροφήματα που «κλέβουν» και «χαλούν» τον ύπνο μας

Efi Nika

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou