Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πώς ντύνεσαι; Σου «αξίζει» ένας βιασμός- Μια φωτογράφος προσπαθεί να αποδείξει το «αυτονόητο»!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς ντύνεσαι; Σου «αξίζει» ένας βιασμός- Μια φωτογράφος προσπαθεί να αποδείξει το «αυτονόητο»!

Πώς ντύνεσαι; Σου «αξίζει» ένας βιασμός- Μια φωτογράφος προσπαθεί να αποδείξει το «αυτονόητο».

Πριν δυο χρόνια περίπου μια έρευνα στην Βραζιλία είχε προκαλέσει σοκ και πολλές αντιδράσεις. Η έρευνα αυτή είχε αποκαλύψει ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θεωρούν πως μια γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα «αξίζει» να βιαστεί.

Αυτό τον «ρατσισμό» στη σύνδεση μεταξύ του βιασμού και της ένδυσης που ουσιαστικά υπονοεί ότι ενδεχομένως το θύμα «τα ήθελε και τα έπαθε», επιχειρεί να ανατρέψει μια νεαρή φωτογράφος με το πρότζεκτ της «Well, What Were You Wearing?».

Η Katherine Cambareri  για τη διατριβή της στο Arcadia University,  αποφάσισε να παρουσιάσει ένα πρότζεκτ που να αμφισβητεί την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι κατηγορούν τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην αρχή, η Campareri προσέγγισε ορισμένα θύματα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης θέλοντας να καταγράψει εκείνες, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θα προφύλασσε την ανωνυμία τους αν φωτογράφιζε μόνο τα ρούχα τους.

Η φωτογραφική σειρά της Cambareri, Well, «what were you wearing? », απαντάει στην ερώτηση που πολλές φορές δέχονται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης -όχι μόνο από αστυνομικούς και δικηγόρους που χειρίζονται «επαγγελματικά» τέτοιου είδους θέματα αλλά και από φίλους και αγαπημένους.

«Η κοινωνία υποθέτει ότι τα θύματα φορούν αποκαλυπτικά ρούχα όταν δέχονται σεξουαλική επίθεση, αλλά όπως δείχνουν οι εικόνες μου, αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια», λέει η καλλιτέχνης η οποία φωτογράφησε τα ενδύματα σε μαύρο φόντο.
style=”text-align: center;”>Πώς ντύνεσαι; Σου «αξίζει» ένας βιασμός- Μια φωτογράφος προσπαθεί να αποδείξει το «αυτονόητο»! style=”text-align: center;”>Πώς ντύνεσαι; Σου «αξίζει» ένας βιασμός- Μια φωτογράφος προσπαθεί να αποδείξει το «αυτονόητο»! style=”text-align: center;”>Πώς ντύνεσαι; Σου «αξίζει» ένας βιασμός- Μια φωτογράφος προσπαθεί να αποδείξει το «αυτονόητο»!

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou