Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας.

Ο σωματότυπος μπορεί να «ορίσει» όχι μόνο το στιλ, αλλά και τη διατροφή μας. Τώρα πιθανώς κάποιοι θα σκεφτείτε «Τι θα διαβάσω πάλι;», όμως αναλογιστείτε για μια στιγμή το εξής: Αν δεν τρέφεστε σωστά, σύμφωνα με το σώμα σας, ενδεχομένως τονίζετε και παχαίνετε τα σημεία εκείνα που – τέλος πάντων- δεν είναι το ατού σας.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα με σώμα- μήλο, δεν πρέπει να καταναλώνει τροφές που θα της προσθέσουν πόντους και κιλά στην περιοχή της κοιλιάς. Σας φαίνεται παράλογο τελικά;

Σώμα- χάρακας

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Στον σωματότυπο αυτό, οι γοφοί είναι στην ίδια ευθεία με την μέση και τους ώμους και ο κορμός είναι γενικά στενός. Είστε από τους τυχερούς που δεν παχαίνουν εύκολα, όμως αν τελικά πάρετε κιλά, το πιθανότερο είναι ότι το λίπος θα συσσωρευθεί γύρω από τη μέση.

Τι πρέπει να τρώτε: Τα υγιεινά λιπαρά είναι σύμμαχός σας και θα τα βρείτε στο ψάρι, το ελαιόλαδο (πάντα με μέτρο- ειδικοί λένε ότι 3 κουταλιές την ημέρα μας προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε) και τους ξηρούς καρπούς (στην ωμή μορφή τους πάντα!). Την «καθαρή» πρωτεΐνη θα την καταναλώσετε στο κοτόπουλο, το αυγό και τον σολωμό και τους σύνθετους υδατάνθρακες στα φρούτα, τα πράσινα λαχανικά και τα φασόλια.

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Σώμα- μήλο

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Η «κοιλίτσα» που πετάει είναι το χαρακτηριστικό του σωματότυπου- μήλου. Ένα τρικ για να μην ενδίδετε σε πολλούς πειρασμούς που θα σας προσθέσουν πόντους στην κοιλιά είναι να τρώτε πολλά μικρά γεύματα, έως και 6, μέσα στην ημέρα.

Τι πρέπει να τρώτε: Τρόφιμα πλούσια σε ίνες που θα μειώσουν το «φούσκωμα» στην περιοχή της κοιλιάς, λαχανικά και φρούτα, ειδικά όσα περιέχουν βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην διεργασία του λίπους μέσω του μεταβολισμού. Στην ίδια λογική, το εξωτικό αβοκάντο και οι ξηροί καρποί θα περιορίσουν το «σωσιβιάκι» και θα βοηθήσουν το σώμα να κάψει πιο εύκολα το λίπος γύρω από την κοιλιά.

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Τα κακά νέα είναι, ότι θα πρέπει να περιορίσετε τους υδατάνθρακες, ακόμα και αυτούς της ολικής άλεσης γιατί προκαλούν κατακράτηση, που είναι σύμμαχος του «σωσιβίου».

Ακόμα περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα πείτε «αντίο» στο λίπος στην κοιλιά θα δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας.

Σώμα- αχλάδι

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Ίσως ο πιο αντιπροσωπευτικός τύπος σώματος για τις Ελληνίδες. Το κάτω μέρος του κορμού και συγκεκριμένα οι γοφοί, είναι πιο «ανοιχτοί» σε σχέση με τους ώμους και τη μέση ενώ τα επίφοβα σημεία που παχαίνουν είναι οι γοφοί και οι γλουτοί.

Τι πρέπει να τρώτε: Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μια πολύ καλή πρόταση για ένα υγιεινό πρωινό.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το αυγό, το ψάρι και το κρέας που είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, μπορείτε να τα εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Από φρούτα, τώρα που… καλοκαιριάζει το καρπούζι και ο ανανάς θα καθαρίσουν τον  οργανισμό σας από τις τοξίνες και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας.

Όσον αφορά το πράσινο τσάι, κάνει θαύματα και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών από την οποία το «αχλάδι» υποφέρει.

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Και επειδή είναι πολύ πιθανό ότι ταλαιπωρείστε από κυτταρίτιδα στα επίμαχα σημεία, δείτε σε σχετικό άρθρο μας πώς να την καταπολεμήσετε με λίγες αλλά καλές σπιτικές συνταγές.

Σώμα- κλεψύδρα

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Οι γυναίκες μ’ αυτόν τον σωματότυπο θεωρούνται και οι πιο σέξι, αφού έχουν ανοιχτό πάνω κορμό με πλούσιο μπούστο στενή μέση και θηλυκούς γοφούς που ανοίγουν. Τείνουν να παχαίνουν ομοιόμορφα, επομένως και το βάρος να κατανέμεται ισομερώς στο σώμα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Τι πρέπει να τρώτε: Οι φρέσκες σαλάτες, τα ωμά λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στη λίστα του διαιτολογίου σας και να ακολουθούν οι πρωτεΐνες, που βρίσκονται σε τροφές όπως το κοτόπουλο και οι ξηροί καρποί.

Πώς να τρώτε σωστά ανάλογα με τον σωματότυπό σας

Καλό θα είναι να μειώσετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, να προτιμάτε μαύρα μακαρόνια και ρύζι  αντί για τους κλασικούς υδατάνθρακες και να περιορίσετε τα κρέατα με πολλά λιπαρά.

*Μέρος των πληροφοριών προέρχονται από το Brightside.me και το fitnessmagazine.com.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika